New in: Filippa K:n musta hipsukauluspaita

lauantai 17. helmikuu 2018

Tiedättekö sen tunteen, kun on ostoksilla alennusmyyntien ollessa parhaimmillaan ja kulkee pikkuisen jo pökertyneenä rekin luota toiselle? Sitä kasaa käsivarrelle löydön toisensa perään, näkee itsensä ihanissa uusissa outfiteissa kaikenlaisissa mahtavissa seikkailuissa. Melkein on jo suunnistamassa sovituskoppiin saaliinsa kanssa, mutta vielä viimeiseltä tangolta mukaan lähtee tylsähkön oloinen vaate, joka on kuitenkin sopivan kokoinen, hyvässä alessa ja tylsyydestään huolimatta potentiaalisesti oivallinen työvaate.

Toivorikkaana sitä sitten kiskoo asun toisensa jälkeen päälleen, mutta mikään ei näytä oikein siltä, kuin mitä oli ajatellut. Ihanan edgy mutta boheemi outfit näyttää siltä kuin olisit lähtenyt kotivaatteissa kaupungille ja se upea linjakas mekko kiristää rinnoista ja säkittää muuten. Tulee ärsytys, tuskastuminen ja hiki.

On siis aika todeta, että nyt ei tullut tehtyä mitään löytöjä. Samalla sivusilmässä vilahtaa se tylsimyspaita ja spontaani ajatus on, että enpä taida jaksaa kiskoa tuota päälleni. Shoppailukaveri naapurikopissa on kuitenkin vielä kesken sovitushommien kanssa, joten pitkin hampain tartut siihen ja alat pukea päälle.


Pikainen vilkaisu peiliin ja yllätys on täydellinen. Basic peruspaita ei olekaan yhtään tylsä!

Se istuu täydellisesti, on klassinen, mutta kivasti särmikäs, hyvää materiaalia ja kaikin puolin täydellinen lisä garderobiin. Hyvä toimistovaate, joka asustamalla toimii myös asiallisemmissa vapaa-ajan menoissa.

Henkarissa mitäänsanomaton vaate heräsi henkiin, kun sen puki päälle!

Itselläni kävi tismalleen juuri noin, kun olin Peetun kanssa Filippa K:n talvialen aarteita penkomassa. Mitkään niistä kymmenistä vaatteista, jotka kannoin mukanani sovitukseen, ei sitten vastannutkaan odotuksiani. Sen sijaan ”otetaan-nyt-sit-toikin” -asenteella sovituskoppiin päätynyt musta kauluspaita oli aivan timantti löytö.

Oikeastaan olin jo päättänyt, että en edes sovita koko paitaa, mutta sitten näin Peetulle viereiseen koppiin lisää vaatteita tuovan myyjän päällä saman paidan, mutta valkoisena. Se näytti niin hyvältä, että olihan sitten pakko sovittaa tuota mustaa.

Ja onneksi tein sen, paita on ollut yksi alkuvuoden käytetyimpiä paitojani!

Klassinen kauluspaita on leikkaukseltaan hyvin maltillinen, mutta pinnan hipsuinen struktuuri tuo kaivattua iloa ja hauskuutta kokonaisuuteen. Tähän mennessä olen yleensä stailannut sen housujen kanssa – kuvan kombo on ollut päälläni varmasti viikottain. Seuraavaksi pitää testata, miten se sopii hameen kaveriksi.

 • kauluspaita, Filippa K
 • farkut, Primark
 • nilkkurit, Acne


4 Responses to “New in: Filippa K:n musta hipsukauluspaita”

 1. Avatar Maria K sanoo:

  Hei, saat varmasti kymmenittäin kysymyksiä Tukholma-vinkeistä, ja sellaista olen minäkin kysymässä. Onko sulla jotain kenkäkauppasuosituksia? Mitään ökytohveleja en ole hakemassa, myöskään halvat muovikopsut eivät kiinnosta. Eli jotain peruslaadukasta kiikarissa.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Hei! Sellaisia keskihintaisia hyviä kenkäkauppoja on Tukholmassa aika paljon. Nilssonin-ketju ja Rizzo tulee ihan ensimmäisenä mieleen. Keskustan Åhlénsin kenkäosastolla on erinomaiset valikoimat ja jos haluaa pikavilkaisulla katsauksen piirun verran kalliimpiin kenkiin, suosittelen ehdottomasti NK:n kenkäosastoa. Kivaa Tukholman reissua sulle!

   • Avatar Maria K sanoo:

    Iso kiitos! Esim. just tavaratalojen kenkäosastoista ei koskaan tiedä, kannattaako niissä piipahtamiseen käyttää aikaa vai ei, joten olen kiitollinen vinkeistä.