Oscars 2018 – parhaat puvut!

tiistai 06. maaliskuu 2018

Käsi ylös, kuinka moni heräsi viime yönä vahtaamaan suoraa lähetystä tämän vuoden Oscareista?

Itse olin laatinut mielestäni täydellisen strategian: menen aikaisin nukkumaan, laitan kellon yöllä soimaan ja juhlallisuuksien loputtua painelen tyytyväisenä toimistolle. Ihan niin ei kuitenkaan käynyt. Aikaisin nukahtamisen kanssa oli vähän niin ja näin, joten kun puhelimen herätys alkoi pikkutunneilla iloisesti pimputtamaan, ei tullut mieleenikään nousta ylös.

Onneksi erinomaista kuvamateriaalia on yllin kyllin tarjolla! Upeiden pukujen ja toinen toistaan häikäisevämpien lookien selailu sujuu, vaikkei itse ohjelmaa olekaan vielä ehtinyt katsella.

Tämän vuoden Oscars-muoti ei tarjonnut mitään järisyttävän erikoisia asukokonaisuuksia. Pari vähän merkillisempää viritystä bongasin, mutta ainoastaan 89-vuotiaan ohjaajan, Agnès Vardan ihastuttavan kukikas Gucci-asu ansaitsee maininnan.

Huimaavan elegantteja ja hengästyttävän hienoja lookeja näkyi punaisella matolla sitäkin enemmän. Ankaran pohdinnan ja harkinnan jälkeen valitsin mielestäni ne kaikkein upeimmat.

Lupita Nyong’o alkaa olla vakivieras kaikilla paras asu -listoillani, eikä tämän vuoden Oscars gaala ole poikkeus. Atelier Versacen raskaasti valuva, epäsymmetrinen kultaluomus on kirjaimellisesti häikäisevä!

Danai Gurira kalpean vaaleanpunaisessa Gabriela Hearst -luomuksessa ja rouheassa stailauksessa on upea myöskin.

Tässä vielä Lupita Nyong’on asu suoraan edestä. Kampaus ja meikki täydentävät lookin kerrassaan hienosti!

Hello Boss Lady!! Jane Fonda on kertakaikkiaan jäätävän upea valkoisessa Balmain-puvussaan. Pääntien leikkaus, särmä olkalinja, pitkät hihat ja tasapainottava laahus luovat silmiä hivelevän silhuetin. Asusteet, meikki ja kampaus alleviivaavat kokonaisilmeen. Erityismaininta laukusta!

Valkoinen oli yksi tämän vuoden Oscareitten selkeimpiä trendejä. Mielestäni se on hiukan vaikea väri juhlapuvulle, koska siitä tulee niin helposti morsiuspukumaiset fiilikset. Onnistuneet toteutukset ovat toisaalta sitten sitäkin hienompia.

Jennifer Garnerin Versace-puku on erinomainen esimerkki siitä, miten klassinen Hollywood-glamour päivittyy taitavissa käsissä täysin nykypäivään. Sähkönsinisestä silkkisifongista valmistettu luomus flirttailee kreikkalaisten jumalattarien kuvastolla, mutta antaa silti vahvan ja voimakkaan yleisvaikutelman.

Myös kampaus ja muu stailaus on kuin kunnianosoitus Oscarsien historialle, mutta samalla Jennifer Garnerin koko olemus huokuaa modernia voimaa.

Jennifer Lawrence on vaan niin ihana! Ehkä vielä jonain päivänä tulee se hetki, että kyseinen girl crushini ei päädy listoilleni, mutta sen aika ei ole vielä.

Modernia kasaria henkivä stailaus rimmaa täydellisesti Diorin taidokkaan kultapaljettiluomuksen kanssa.

Jennifer Lawrencesta oli pakko laittaa oikein monta kuvaa. On se vaan niin ihana!

Vaikka niin on kyllä tuo mekkokin. Varsinkin tästä viimeisestä kuvasta näkee helposti, miten huikean taidokkaasti paljeteilla on saatu aikaiseksi muotoa ja elävyyttä puvun pintaan.

Mary J. Blige niinikään valkoisessa, erittäin elegantissa Atelier Versacen luomuksessa. Jotain jaloa kreikkalaista on tässäkin. Veistoksellisuus, drapeeraukset ja epäsymmetrisyys sen varmasti tekevät.

Iltalaukku puhuu mielestäni hiukan eri kieltä kuin puku ja muu stailaus, mutta ei tartuta pikkuasioihin. Erittäin hyvä valinta jättää kaulakoru kokonaan pois ja antaa puheenvuoro kristallein kuorrutetulle miehustalle.

Silkkisifonkia näkyi tämän vuoden Oscars-puvuissa todella paljon – eikä mikään ihme. Harva materiaali kykenee yhtä vaivattomasti luomaan elegantin keveyden ja utuisen saavuttamattomuuden auran samalla, kun kankaan alta kuultava iho luo kihisevää jännitettä.

Zendayan Giambattista Valli -puku on erinomainen esimerkki tästä.

Enkä voi nyt olla toistamatta itseäni, mutta onhan tässäkin päivänselvästi vahvat kreikkalainen jumalatar -fiilikset. Tai jumalatar nyt ainakin. Kampausta, koruja ja meikkiä myöten!

Oletteko samoilla linjoilla? Ketkä oli sinun suosikkisi?

Kuvista kiitos: Elle.se ja Vogue.fr


8 Responses to “Oscars 2018 – parhaat puvut!”

 1. Avatar Nimetön sanoo:

  Tykkään ihan älyttömästi näistä kauneimmat puvut postauksista. En taaskaan itse ehtinyt (yöllä nukuin,periaatteessa kai olisin ehtinyt,mutta rajansa kaikella:)) katsoa lähetystä,joten ihanaa,että jaksat tehdä näitä Oscareista ja muistakin tapahtumista!
  Mulla on muutaman kymmenen iltapuvun ” kokoelma ”ja pukeudun pukuihin aina,kun tilaisuus vaan tulee,esim.oopperaan. Ihanaa,kun taviksenakin voi nykyään käyttää iltapukuja ilman suurta kynnystä. Silti hauskaa katsoa näitä suuren maailman tyylejä!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Tosi kiva kuulla, että tykkäät! Loppuviikolla on sitten taas MET-gaala ja siellä teema on (vapaasti tulkattuna) katolisuus ja katolinen kirkko. Tulee varmasti ihan mielettömiä asuja vastaan siellä.

   Ja pisteet sulle, että käytät rohkeasti iltapukujasi! Pitäisi tehdä niin minunkin, vaikka iltapukukokoelmani käsittääkin vain muutamia pukuja. :)

 2. Avatar Len sanoo:

  Upeita pukuja! Mä en jaksa katsoa niitä Oscareita, mutta onneks mun ei tarvitsekaan koska näen pukukoosteen täältä sun blogista aina ☺️

  • Minttu Minttu sanoo:

   Haha! Kiva kuulla, että tykkäät! Loppuviikosta vuorossa MET-gaalan astetta räväkämmät juhlapuvut. :)

 3. Avatar Riku sanoo:

  Tuo kultapuku on hieno. Zenyanin – kuka lieneekään – puku myös ja mun asiantuntemattomalle silmälle se on pelkistetty mutta silti erilainen. En muista koskaan nähneeni tuollaista. Usein sileän vastakohta on röyhelö, mutta tuo on jotenkin mielenkiintoisen runsas, kuin jokin kuorrutus, mutta ei yhtään mahtipontinen. Omia suosikkeja ei ole, kun en tilaisuutta seurannut.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Silkkisifonki, kuten juuri tuossa Zenyanin puvussa, on kiitollinen juhlapukumateriaali. Siitä tulee helposti näyttävä ja runsas, mutta kuitenkin keveä ja elegantti yleisilme. :)

 4. Avatar Helen sanoo:

  Itse Oscareita katsellessani ihastuin kummankin Jenniferin tyyliin, jotka olet tässäkin maininnut. Varsinkin Garnerin puku ja koko olemus sekä Lawrencen meikki ja kampaus näyttivät lavalla uskomattoman upeilta!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Jennifer L. näkyy aika monella muullakin top asut -listalla, mutta Jennifer G:n puuttuminen hämmästyttää. Mielestäni hän on kokonaisuudessaan hyvin upea!