Ihania uusia ideoita äitienpäiväbrunssille!

maanantai 09. huhtikuun 2018

Kevät alkaa olla jo sen verran pitkällä, että on hyvä aika alkaa miettiä, miten sitä voisi ilahduttaa ja yllättää äitiä äitienpäivänä. Itselleni juhlapäivä on aina parhaimmillaan, kun väki kokoontuu ruokapöydän ympärille nauttimaan yhdessä herkuista. Brunssi on yksi joustavimmista, rennoimmista ja kivoimmista aterioista. Monenlaiset ihanat ruokalajit löytävät paikkansa brunssitarjoiluissa ja uudet ideat tuovat mukavaa vaihtelua. Postaus toteutettu yhteistyössä Coolstuffin kanssa.

Bongailin Coolstuffin valikoimista kaikenlaisia mahtavia juttuja, joiden avulla on helppo ilahduttaa äitiä joko brunssin tai ihan lahjan muodossa. Kannattaa muutenkin tsekata tuo nettikauppa – siellä on hurjasti oivaltavia ja vähän erilaisia lahjaksi sopivia tuotteita.

Mintun äitienpäiväbrunssin rungon muodostavat suolaiset salaattikupit, suklaafondue ja suloiset sydämenmuotoiset paistetut kananmunat.

Salaattikupit valmistuu superkätevästi vohvelikuppiraudan avulla. Tein taikinasta täysjyväjauhojen ja kaurahiutaleiden avulla varsin leipämäistä. Täytyyhän sitä brunssilla olla jotain kunnolla täyttävää! Kupeista tuli tosi hyviä ja ne sopivat salaatin kanssa tosi hyvin.

Seuraavaksi täytyy tosin testata ihan perinteistä vohvelitaikinaa ja laittaa täytteeksi vaikka jäätelöä ja marjoja. Taikka sitten säädän ohjetta maissijauhojen avulla niin, että kupit toimivat tacokuorina… Mahdollisuuksia on vaikka miten paljon!

Salaatin juttuna on ihanat, kasvikuivurilla lempeästi kypsennetyt juurekset. Samalla laitteella voi tehdä helposti itse sipsejä, kuivata sieniä, marjoja ja hedelmiä. Aivan loistolaite, jos haluaa valmistaa itse herkullisia ja terveellisiä naposteltavia. Eli tässä erinomainen lahjavinkki säilömisestä tai terveellisistä herkuista kiinnostuneelle äidille!

Salaattia varten en kuivannut juureksia aivan kuivaksi asti, vaan vain kypsensin ne sopivan pehmeiksi ja maukkaiksi.

Äitienpäiväbrunssin makeana herkkuna toimii suklaafondue.  Kätevästi kahvikupin kokoinen fonduemuki on juuri sopiva kahden hengen herkutteluun. Dipattavaksi on tarjolla mansikoita, viinirypäleitä ja ananaksen paloja.

Ananas on aivan ihana hedelmä, mutta sen paloittelu on melkoisen rasittavaa ja suttuista puuhaa ja siksi sitä ei tule syötyä kovinkaan useasti. Huippukätevän leikkurin avulla homma hoituu kuitenkin leikiten ja lopputuloksena on siisti spiraali. Lisäksi kuoren voi halutessaan käyttää vaikka hedelmäsalaattikuppina.

Tuo samainen leikkuri on käytössä useammallakin tutullani – ja kaikki vannovat sen nimeen.

Pitäähän äidille olla myös kukkia! Hauskat säilykepurkkikasvit on persoonallinen vaihtoehto perinteiselle kukkakimpulle – ja erinomainen lahjaidea, jos pitää esimerkiksi matkustaa pidemmälle.

Avaamisen jälkeen kasvit alkavat versota ihan parin päivän päästä vettä saatuaan. Kukkimista pitää odotella hiukan pidempään, mutta jos ei käy niinkuin meillä, että kissanrontit käyvät napostelemassa purkista pilkistäviä lehtiä, pääsee äiti varmasti nauttimaan myös kukkaloistosta kesän kynnyksellä.

Coolstuff on mitä mainoin lahjapuoti – eikö totta – ja nyt seuraa arvonta!

Kommentoi tähän postaukseen, mitä itse tilaisit lahjaksi tai itsellesi Coolstuffista  ja voit voittaa 30 euron lahjakortin Coolstuffille. Laita kommenttiin linkki valitsemaasi tuotteeseen! Kilpailuun osallistuvat kaikki 16.4.2018 klo 23.59 mennessä jätetyt vastaukset. Tarkemmat säännöt löytyvät täältä.


9 Responses to “Ihania uusia ideoita äitienpäiväbrunssille!”

 1. Avatar dii sanoo:

  https://www.coolstuff.fi/Brewbarrel-Kotipanimo
  https://www.coolstuff.fi/Pizzakivi-Etnan-Laavakivea

  Tilaisin tuon ensimmäisen poikaystävälle lahjaksi ja pizzakiven meille yhteiseksi lahjaksi.

 2. Avatar Jade sanoo:

  Kesä tulossa ja arvaa toiko vohvelikuppirauta mieleen kaikki mahdolliset ihanat jäätelöannokset!

 3. Avatar Hanna sanoo:

  Ananasleikkuri oli se joka ensimmäisenä jäi silmään ja sen ostaisin itselleni heti. ☺️

 4. Avatar Katri sanoo:

  Hankkisin ehdottomasti KitchPro kasvikuivurin! Kasvatan chilejä ja tuolla olisi hyvä kuivata niitä talven varalle.

 5. Avatar Sari Koo sanoo:

  Vohvelikuppirauta tulisi meidän perheelle ihan ehdottomasti tarpeeseen. Me ollaan sellaisia jäätelönsyöjiä kesät talvet, että vohvelikuppi jäätelön kanssa olisi kyllä poikaa. Jäätelön päälle vielä tuoreita mustikoita tai mansikoita, niin avot!

 6. Avatar Siruli sanoo:

  Tämä https://www.coolstuff.fi/KitchPro-Kasvikuivuri.
  Heti kokeilisin perunalastujen tekoa. Ovat herkkuani, mutta eivät sovi rasvaisina vartalolleni. Tällä saisi varmaan vähärasvaisia ja hiukan suolattomampia kuin kaupan versiot.

 7. Avatar Anne sanoo:

  Tuollaista ananaskuorijaa olen etsinytkin, mutta en ole mistään bongannut, joten nyt ainakin tiedän, mistä sen saan. Myös kultakannu on minulle uusi tuttavuus ja ainakin mökillä siitä olisi todella hyötyä.