Pukeutumisinspiraatiota ja keväthankintojen suunnittelua

maanantai 30. huhtikuu 2018

*postaus sisältää mainoslinkkejä

Huhtikuun viimeinen päivä – oh my!

Koko Suomi on jo varmaankin jo hikipäässä virittäytymässä vappufiiliksiin. Kaikkien näiden svenne-vuosieni aikana olen pikkuhiljaa tottunut siihen, että huhtikuun viimeinen/toukokuun ensimmäinen ei suinkaan ole yksi vuoden ihanimmista, hauskimmista, kepeimmistä, visuaalisesti nautittavimmista (ja ei, en puhu serpentiini kaulassa vappunaamari päällä kaupungilla örveltämisestä, mutta sen te nyt varmasti tajusitte sanomattakin…) ja rennoimmista juhlapyhistä joka kokoaa yhteen ystävät ja on avoin kaikille. Ensimmäisinä vuosina täällä en voinut ollenkaan ymmärtää, että kukaan ei suunnitellut vappuasujaan tai vappubrunssilla/-lounaalla/-silliksellä/-piknikillä tarjottavia herkkuja.

Nyt olen jo tottunut siihen, että vappu tarkoittaa vain yhtä randomia punaista päivää kalenterissa. Eli vapaapäivää töistä meille onnellisille toimistorotille. Ja tänä vuonna myös tämä aatto muodostui vapaapäiväksi, koska työpaikallani on tapana varsin usein määrätä viikonlopun ja pyhien väliin jäävät yksittäiset irtopäivät (klämdag på svenska) vapaapäiviksi. (Tunnit vähennetään täkäläisistä ”pekkasista” (onko niitä vielä Suomessa?) – eli mitään ekstralomapäiviä nämä eivät ole).

Olen nauttinut pitkän viikonlopun rauhasta ihan hurjasti. Viime talvi ja alkukevät on ollut aika raskas ja välillä on tuntunut, että en oikein milloinkaan ehdi kunnolla hengähtää ja ladata akkuja. Nyt olen viettänyt ihanaa ja itsekästä viikonloppua, suunnitellut kesän reissuja (yksi niiiiin ihana reissu tulossa!! Insta-seuraajat sen jo näkivätkin…), tehnyt piiitkiä kävelylenkkejä lähimetsässä ja ihan häpeämättä töllännyt putkeen Netflixiä eilisen sadepäivän aikana.

Aikaa on ollut jopa niin paljon, että olen ehtinyt miettiä, mitä hankintoja haluan tehdä vielä tälle kevätkaudelle. Ja jos nyt ollaan realistisia, näillä leveysasteilla ”kevätkausi” kestää helposti juhannukseen asti, vaikka välillä olisikin kesäisempää.

Tykkään tuosta ensimmäisen kuvan outfitista aivan hurjasti! Voisin nähdä itseni pukeutuvan siihen lähestylkoon juuri sellaisena kuin se on. Tai no, metallinkiiltävät nilkkurit olisi itselleni kyllä too much, vaikka kaikki metallic onkin juuri nyt niin trendikästä. Ehkä hopeiset sandaalit voisivat olla hyvä vaihtoehto – tai ihan vaan valkoiset tennarit?

Ruutua garderobistani löytyy suorastaan hämmästyttävän vähän. Aika usein, kun jokin klassikko palaa katukuvaan, voin hyvin käydä shoppailemassa omassa vaatekaapissani. Yllättäen en ole näköjään milloinkaan hankkinut mitään kunnollista ruutukuosia.

Löysin Elloksen valikoimista parikin kivaa välikausitakkia. Vasemmalla lemppariykkössuosikkini Dagmarin klassinen, kaunis glencheck-ruutuinen kevyt villakangastakki. Se on juuri nyt näköjään mehevässä alessa, joten varmaan pakko satsata, vaikka hinta edelleenkin on aika suolainen. Dagmarin vaatteet ei kyllä ikinä ole olleet pettymys. Täydellinen leikkaus, todella laadukkaat materiaalit ja työn jälki tekevät sen, että on ihan oikeutettua puhua investoinnista.

Taikka sitten päädyn lempeänsävyiseen, punaisella pimpattuun glencheck-ruutuun Elloksen omasta mallistosta. Kampanjahintaan saisi näköjään tuonkin, joten tässä täytyy nyt hiukan miettiä…

Toinen juttu, mikä todella kiinnostelee juuri nyt, on pinkki bisnes-henkisissä asukokonaisuuksissa. Tykkään tosi paljon tästä trendistä, missä pehmeä ja feminiiniseksi koettu väri on osana muodollisempaa ja coolimpaa pukeutumista.

Elloksen valikoimissa on parikin La Redouten lämpimän vaaleanpunaista alaosaa, jotka mielelläni kotiuttaisin molemmat. Noista saisi täydellisen pukeutumispalapelin osasen kaikkiin loppukevään tapahtumiin, äitienpäivän lounaalle, lakkiaisiin, konfirmaatiojuhliin etcetera. Ja laittaisin myös toimistolle vähän vähemän juhlavasti stailattuna.

Elegantti hame, jossa on kaiken lisäksi taskut (!!), löytyy täältä (klick) ja kesäisen tyylikkäät housut täältä (klick).

Tuokin ruututakki tuossa! Niin elegantti ja kepeän keväinen!

Periaatteessa en miellä itseäni miksikään pehmeäksi kukkamekkotyypiksi. Ei tosin tarvitse tehdä kovinkaan perusteellista tutkimusta allekirjoittaneen tyylistä kautta aikojen, kun voi todeta, että kukkamekot ovat olleen ihan keskeinen osa garderobiani since forever.

Yritin hiukan kaivella vanhoja varastoja, mutta näyttää siltä, että liuhuiset kukkamekot ovat aina päätyneet kategoriaan ”kierrätys”. Ilmeisesti olen kuvitellut jokaisen villityksen olevan vain juuri sitä. että ei ole mitään järkeä säilöä niitä kivempiakaan, koska tämä on nyt vain sellainen ohimenevä vaihe.

Juuri nyt hakusessa on siis tummasävyinen, olemukseltaa liehumainen kukkamekko. Pituus voisi olla mitä tahansa juuri polven ylle ulottuvasta jopa puolisääreen laskeutuvasta helmasta. Kiva mekko olisi potentiaalinen suosikkivaate tälle keväälle. Sellaisenaan se menisi niin moneen tilaisuuteen ja stailattuna vielä useampaan.

Itse voisin ajatella, että pukisin alle valkoisen kauluspaidan tuomaan ryhtiä toimistolle. Muuten rouhea neulepaita ja tennarit -yhdistelmä tai biker-nahkatakki ja nilkkurit voisivat olla kivan edgy menoasu.

Elloksen valikoimista löytyi useampikin ihana, tummasävyisyydessään juuri oikean tyylinen kukkamekko. Luulen, että päädyn joko tuohon keskellä olevaan Espritin mekkoon tai sitten astetta boheemimpaan versioon oikealla. Näyttäisi olevan ihan alessa oikeanpuolimmainen ihana kukkaliuhu. Sikäli hyvä, kun budjetti paukkuu jo tässä kesäsuunnitelmia tehdessä. Toisaalta toimistolla – ja kun tietää miten ailahteleva kevätsää voi välillä olla tosi viileä – olisi pitkät hihat ihan selkeästi plussaa. Sikäli siis tuo vasemmalla oleva keltakukkainen mekko olisi ihan timantti vaihtoehto.

En varsinaisesti todellakaan tarvitse enää yksiäkään aurinkolaseja. Jotenkin sitä vaan joka kevät tuntuu, että tarjolla on ihanimpia arskoja ikinä.

Tänä keväänä kaikkein trendikkäimpiä on värikkäät ja leikkisät lasit, linssit sateenkaaren väreissä ja hauskat metallipokat tai näyttävät muovikehykset. Kuuminta hottia (kukaan ei taida enää sanoa niin??) on kapeat kissamaiset aurinkolasit.

Itse taidan olla sen verran nössö, että jätän kaikkein huikeimmat trendiblehat muille, mutta kaikkea tosi kivaa ja ihanaa löytyy vähän perinteisimmissäkin malleissa. Tässä suosikkini Ellokselta:

 

Street Style -kuvat täältä, muut kuvat Ellos


2 Responses to “Pukeutumisinspiraatiota ja keväthankintojen suunnittelua”

  1. Avatar ixa sanoo:

    Nää on itse asiassa kaikki sellaisia trendejä, joita voisin itsekin kokeilla ja onneksi muutama löytyy jo vanhastaa kaapista :) Ihania!

    • Minttu Minttu sanoo:

      Klassikkojen kanssa on se hyvä puoli, että ne aina säännöllisesti tulee ajankohtaiseksi – eivätkä milloinkaan oikeastaan ole ”out”. :)