Miksi uskon Tarot-kortteihin?

perjantai 25. toukokuun 2018

Tarot-kortit – tai tarokki – herättää tosi paljon monenlaisia tunteita. Sen olen tässä ihan viimeaikoina huomannut.

Itse löysin kortit käytännöllisesti vasta noin kuukausi sitten, vaikka muistan kyllä hyvin, että minulle on yhden kerran luettu kortteja juuri ennen kuin muutimme tänne Tukholmaan. Korttien lukijana toimi tuolloin itsellenikin puolituttu kaverin kaveri. Esitin korteille silloin kaksi kysymystä ja toiseen sain ympäripyöreän ”vastauksen löydät tutkiskelemalla sisimpääsi” -tyyppisen vastauksen, mutta toiseen hyvin eksaktin ja selkeän vastauksen, joka oli käytännöllisesti päinvastainen siihen, mitä tietoisella tasolla toivoin.

Sen jälkeen en ole ollut missään tekemisissä tarokkien kanssa, kunnes tosiaan noin kuukausi sitten törmäsin aiheeseen ja totesin, että tämähän kiinnostaa todellakin. Ensimmäistä ajatusta seurasi ehkä tunti tai kaksi kiivasta googlamista ja aiheeseen tutustumista, joka päättyi siihen, että olin tilannut itselleni oman tarot-korttipakan, opaskirjan ja kaksi kiloa kristalleja erilaisiin tarkoituksiin.

Niinkuin huomaatte, en nyt tosiaankaan voi kutsua itseäni miksikään guruksi tai oikeaksi noidaksi, mutta hiukan olen ehtinyt tehdä taustatutkimusta ja opiskellut asiaa.

”Miksi uskon Tarot-kortteihin?” – on kysymys, johon kaikkein korrektein vastaus olisi, että ”noooh, uskon ja uskon… mutta onhan se kivaa viihdettä samaan tapaan kuin iltapäivälehtien horoskoopit”. Nyt on kuitenkin niin, että uskon vahvasti, että Tarot-korttien avulla voi löytää vastauksia vaikeisiin kysymyksiin, saada opastusta ja ohjausta parempaan elämään, ymmärrystä ihmissuhteisiin ja apua niin henkisten lukkojen kuin monimutkaisten tilanteiden avaamiseen.

Vaikka periaatteessa olen erittäin pragmaattinen ja luotan vain tieteelliseen todentamisprosessiin, en voi jättää huomioimatta sellaista vähäpätöistä asiaa, että täällä me vain elellään, sinisellä planeetalla, joka kiertää yhtä sattumanvaraista tulipalloa ja lähinnä meitä on pikkuinen kuu, joka liikuttaa valtameriä. Kaikkea vaan ei voi selittää tai vielä vähemmän ymmärtää.

Itse uskon, että kaikki – aivan kaikki – on energiaa. Se, mikä tai kuka kanavoi tuota energiaa, on pohjana useimmille tunnetuille uskonnoille. En aio ottaa ollenkaan kantaa eri näkemyksiin, sillä olen aivan varma, että kyseessä on vain saman kolikon monet eri puolet.

Mutta energia sinänsä on siis koko homman ydin. Eikä tällä ole välttämättä mitään tekemistä Tarot-korttien kanssa. Jotkut ehkä muistaa vielä blogini ”The Artist Way” -periodin (niin harmi, että juttusarjan monet kuvat on siellä pimeänä, mutta muuten tuo on kokonaisuus, johon itsekin palaan aina silloin tällöin..). Silloinkin yksi kantavimmista ajatuksista oli – ja edelleen on – se, että universumi vahvistaa niitä ajatuksia, joita itse vaalit mielessäsi.

Ajatuksetkin ovat energiaa ja se, mihin keskittää mielensä, saa vahvistusta universumilta. Klassisia esimerkkejä on se, kun olet pitkästä aikaa miettinyt jotain vanhaa ystävää ja päätät viestitellä hänen kanssaan. Juuri, kun olet tarttumassa puhelimeen, huomaat, että siellä on viesti samaiselta ystävältä.

Ja juuri TÄHÄN perustuu se, miksi uskon Tarot-kortteihin.

Ei niin, että se olisi mitään erityistä ennustamista. Ei niin, että kysymyksessä olisi minkään tason hämärähommia. Ei niin, että kortit paljastaisi jotain tosi kauheaa (tai upeeta), jota et jo tietäisi.

Itselleni Tarot-kortit on ollut tämän viimeisen kuukauden ajan suora yhteys omaan alitajuntaani – joka vaikuttaa olevan monesti paljon fiksumpi kuin mitä itse olen. Oikeasti olen siis tiennyt vastauksen korteille esittämääni kysymykseen, mutta tietoinen minäni on halunnut järkeillä tai toiveajatella tilanteen toisenlaiseksi. Olen myös saattanut vähätellä kortin viestiä, mutta aika nopeasti havainnut, että alitajuntani kyllä tietää asioiden oikean laidan.

En todellakaan halua lukeutua siihen koulukuntaan, joka väittää pystyvänsä ennustamaan tulevaisuutta. Toisaalta tulevaisuus on aina jatkumoa nykyhetkessä tehdyille päätöksille ja siinä mielessä korttien lukeminen voi hyvinkin auttaa välttämään karikoita ja kriisejä sekä tukemaan vaikeista tilanteista selviämistä. Siinä mielessä toki kortit voivat toimia tulevaisuuden muovaamisen välineenä.

Nyt jo pelkästään tämän yhden kuukauden aikana ehtinyt hämmästyä moneen kertaan, miten brutaalin oikeassa kortit ovat. Ja jälleen kerran, kertomassa asioita, joita en halua kuulla, mutta jotka alitajuntani tietää oikeaksi.

Vastaus otsikon kysymykseen on yksinkertaisesti se, että uskon Tarot-kortteihin siksi, koska ne on väline, joiden avulla voi saada yhteyden omaan tiedostamattomaan tajuntaansa ja ammentaa sieltä viisautta, elämänkokemusta ja vastauksia, jotka siellä jo on, mutta joihin on muuten hyvin vaikea saada yhteyttä.

Tyylilleni uskollisesti ajattelin tuoda tämänkin henkilökohtaisen journeyn tänne blogiin. Ajatuksissani on, että aloittaisin juttusarjan ”Torstai Tarot”, jolloin lukisin kolme korttia tulevalle viikonlopulle. Siis niin, että sinä siellä ruudun toisella puolella saisit valita intuitiivisesti yhden kolmesta kortista – sen, johon alitajuntasi tuntee eniten vetoa. Sitten kirjoittaisin auki, millaisia energioita kortin mukaan loppuviikko tuo tullessaan, mihin kannattaa kiinnittää erityistä huomioita, ihmissuhteet, terveys etsetera.

Jos nyt tuntuu siltä, että tämä on ihan kauhistuttava idea ja että olisi parempi, kun pitäisin tarottini vain omana tietonani, niin tuohon kommenttiboksiin saa huikkailla. Hiukan kyllä huolestuttaa, että ainakin Instagram-seuraajani tuntuvat ignoreeraavan kaikkia Tarot-aiheisia kuviani, mutta en nyt haluaisi ihan heti luovuttaakaan – sen verran hyvältä jutulta tämä itsestäni tuntuu!


18 Responses to “Miksi uskon Tarot-kortteihin?”

 1. Avatar Nimetön sanoo:

  Itseäni aihe kiinnosta ja myös vähän kauhistuttaa. Nyt en osaa oikein muuta sanoa.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kiitos kommentista! Toisaalta tämä minun lähestymistapani ei yritäkään uskotella, että vastaukseksi löytyisi jotain muuta kuin tietoa, joka kullakin oikeastaan jo on. Korttien avulla vain on helpompi tulkita alitajunnan viestejä.

 2. Avatar Marjukka sanoo:

  Olen seuraillut vuoden verran mukavaa blogiasi. Nyt kauhistuin. Itse uskon Jumalaan, ja raamattu neuvoo pysymään erossa mm. noituudesta ja ennustamisesta. Jumala on kuitenkin luonut meille vapaan tahdon ja siksi valitsemmekin itse sen, mitä kohti kuljemme. Toivotan sinulle siunausta ja hyvästelen ottaessasi uuden suunnan blogissasi.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Hei Marjukka! Toivottavasti tulet vielä lukemaan tämän vastaukseni, sillä siinä merkityksessä, missä minä Tarot-kortteja ajattelen (ja käytän!) ei todellakaan ole kyse ennustamisesta tai noituudesta!

   Ennemminkin rinnastaisin tämän terapiaan tai syvällisiin keskusteluihin hyvän ystävän kanssa, jolloin tarjolla on kanavia niihin oivalluksiin, joita kullakin on jo sisimmässään, mutta joihin on vaikea saada yhteyttä muihin.

   Ja mitä kristallien voimaan tulee, olen vahvasti sitä mieltä (ja entisenä ripari-isosena uskallan tämän myös sanoa ääneen), että niiden voima ja parantava energia on peräisin Jumalasta. Se, että tänä päivänä tulkitsen jumaluuden laajemmin, ei mielestäni muuta asiaa.

   Mutta kiitos sinulle tästä ajasta ja otan kiitollisena vastaan siunauksesi! Ihanaa jatkoa myös sinulle Marjukka! <3

 3. Avatar Nimetön sanoo:

  Tosi kiinnostavaa!!! Odotan nyt innolla torstaita ja blogiasi.

 4. Avatar Essiih sanoo:

  En ole varma olenko aiemmin kommentoinut blogiisi, mutta olen seurannut sitä satunnaisen säännöllisesti vuosia. Nyt on pakko kommentoida ehdoton kyllä ”Torstai tarot”-idealle.:)

  Ihanaa viikonloppua :)

 5. Avatar Anna-Maria K sanoo:

  Ahh ihana Minttu! <3 Mulle tarot kortit oli yksi syy miksi jaksoin viime syksyn koettelemukset kun jäin 10 vuoden burnoutin jälkeen pois entisestä ammatistani ja olin ihan loppu. Kerta toisensa jälkeen hämmästyin miten totta ja miten oikeaa asiaa kortit tarjosivat. Apua, jotta jaksoin ja selvisin ja jatkoin toipumista sekä alanvaihtoprosessiani.

  Pusu ja halaus sulle! <3

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kiitos!! Olen itsekin huomannut jo nyt tällä lyhyellä kokemuksella, että korteista on todella paljon apua – ja miten selviän monista hankalistakin asioista paremmin, kun pidän neuvot mielessä! :)

 6. Avatar kirsi sanoo:

  Olen aina pitänyt blogistasi,mutta täytyy sanoa,että nyt kyllä ropisee pisteet alas. Olet sortunut maailman suurimpaan hömppään,mitä maa päällään kantaa. Olen surullisena seurannut erään hyvin läheisen ihmisen kipuilua ja yhdessä vaiheessa Tarot-kortit ja krsitallit tulviat hänenkin elämäänsä ja tavallaan ne olivatkin se viimeinen niitti ,joka vei lopulliseen tuhoon,jos näin nyt voi sanoa. Hänellä meni rahat ja mielenterveys,ystävät ja perhe. Silloin tutustuin itsekin kortteihin ja kristalleihin ja tajusin aika pian kysessä olevan suuri new age huijaus.
  Kaikilla on vapaa tahto uskoa vaikka puutarhatonttuihin,mutta usko siihen ,että kun on kristallit oikein sijoitettu kodissa ja Tarot-kortit antavat vastauksia,niin hyvää päivää,sanon minä. Missä on terve järki ?
  -kirsi-

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi, olen pahoillani ystäväsi kohtalosta! Todella surullista.

   Toisaalta tuntuu, että jos ihminen on menossa rikki, voi kohtaloksi tulla melkein mikä vaan – siis kaikenlaiseen voi hurahtaa niin perusteellisesti, että siinä menee rahat ja terveys. Siitä on helppo löytää esimerkkejä varsinkin eri uskontojen parista, mutta myös muutenkin.

   Itselleni Tarot-kortit on vain apuväline oman pään sisällä olevan tiedon ja tietämyksen hyödyntämiseen, jotka parhaimmillaan antaa hyviä vinkkejä erilaisista tilanteista selviämiseen. Ei kuitenkaan mikään koko totuus – tai ainoa totuus. Ja kristallit ovat minusta kauniita :)

 7. Avatar Kaisa sanoo:

  Hei, tämähän oli mielenkiintoista ja kivaa :) Olipa hyvä että tulin taas pitkästä aikaa kurkkimaan mitä täältä löytyy ja näyttää siltä että luen kyllä aina Tarokkitorstait tai miten kukakin haluaa sanoa, mielenkiinnolla!

 8. Hei!
  Löysin blogilistalta blogisi ja ajattelin kommentoida postaustasi. Minä uskon tarot- kortteihin, sillä ajattelen niitä nimenomaan viestintuojina, mihin kannattaa juuri TÄLLÄ HETKELLÄ kiinnittää huomiota omassa elämässään. Tarot- kortit ovat väline omaan itsetuntemukseen. Olen pitänyt pientä blogianikin jo monta vuotta, ja siellä olen joka päivä tehnyt pienen tulkinnan päivän teemasta/ energiasta. Taidan jäädä seuraamaan ;-)