Loppukesän loppu – antaa sataa vaan

keskiviikko 29. elokuun 2018

Viimeinen virallinen kesäkuukausi vetelee viimeisiään. Olen moneen kertaan tunnustanut, että en varsinaisesti ole mikään syksyihminen. Tänä vuonna tilanne on kuitenkin toinen. Tai no, en nyt voi väittää, että olen varsinaisesti löytänyt sisältäni mitään synkän ja kylmän vuodenajan rakastajaa, mutta kesän loppuminen ei tunnu ihan niin raskaalta kuin monena aikaisempana vuonna.

Voisin aivan mainiosti viettää vielä vaikka miten monta päivää (tai viikkoa!) helteessä hikoillen ja laiskasti auringossa kellien – ei siinä mitään – mutta toisaalta ajatus kirpeistä syysaamuista, raikkaasta tuulesta kasvoilla, pimenevistä illoista, tuntuu tänä vuonna suorastaan houkuttelevalta. Kuuma ja kuiva kesä teki tehtävänsä siinä määrin, että toivotan tervetulleeksi jopa virkistävät syyssateet!

(Joo, olen täysin tietoinen, että kuukauden kuluttua on aivan varmasti toinen ääni kellossa).

Yksi syy positiiviseen asenteeseen sadekuuroja kohtaan on jo viime keväänä Heidi Klumin Lidl-mallistosta hankkimani iiiihana läpinäkyvä sadetakki. En ole päässyt käyttämään sitä vielä kertaakaan, mutta Peetu pysyi kuivana sen ansiosta viimeksi Gröna Lundin ulkoilmakonsertissa.

No, ei tarvitse olla mikään oman elämänsä Pekka Pouta ennustaakseen, että sadetta on tulossa aivan riittävästi ja todennäköisesti pikemmin kuin arvaakaan.

Lievää haikeutta, sentimentaalisuutta ja luopumisen tuskaa kesän loppuminen kuitenkin aiheuttaa. Vaikka en oikeastaan voi vilpittömästi sanoa, että jotain, mitä halusin tehdä, jäi tekemättä tai ettenkö olisi saanut enemmän kuin osaani auringonpaisteesta, akkujen lataamisesta ja uuden löytämisestä, kohtaamisista sekä kokemuksista. Päinvastoin. Tämä kesä on ollut monin tavoin täydempi kuin moni edeltäjänsä.

Siksi tuntuukin hiukan hassulta jopa kummalliselta, että en voi tuntea pelkästään kiitollisuutta ja tyytyväisyyttä. Ehkä se on vain sitä, että en haluaisi päästää irti kesän ajatuksesta?

Ratkaisu on varmasti yrittää pitää kesäinen mielenvire tietoisesti pinnalla ja jatkaa kaikkien niiden kesä-asioiden tekemistä, joka on yhä vielä kelien viilennyttyäkin mahdollisia. Toivottavasti parvekkeella tarkenee fikata vielä pitkälle syksyyn.

Ja onneksi on kaikki kesän muistot, valokuvat ja jutut, jotka vievät takaisin koettuihin hetkiin.

Niinkuin esimerkiksi Peetun alkukesästä Barcelonan reissulta ostama ihana mekko. Espanjan mekko.


  • mekko, Peetun matkamuisto Barcelonasta
  • sadetakki (Mintun), Heidi Klumin Lidl-mallistosta
  • tennarit (Mintun), Nike
  • laukku, Filippa K


Kirjoittanut Minttu KLO 18:53 Kommentit pois päältä artikkelissa Loppukesän loppu – antaa sataa vaan

TUNNISTEET:

Muissa blogeissa aiheesta: Lookbook Muoti Oma tyyli

 

Comments are closed.