Raitaa, raitaa ja ruutua

maanantai 29. lokakuun 2018

Meillä on aina tiimin kanssa maanantain alkuiltapäivällä viikkopalaveri skypessä. Tapaaminen pitää hoitaa virtuaalisesti sillä vaikka osastomme ei ole suuren suuri, tiimiläisten fyysinen sijoituspaikka on Helsingissä, Oslossa, Kööpenhaminassa (tai oikeastaan Ballerupissa Köpiksen ulkopuolella) ja Tukholmassa (tai paremminkin Solnassa Tukholman kupeessa). Eihän se tietenkään ole täysin sama vaihdella kuulumisia, tsekata todo-listoja ja jakaa ad hoc infoa Skypessä kuin mitä se olisi, jos voisi tavata ihan oikeasti, mutta henkilönä, joka on aloittanut uransa ennen interwebsin ylivaltaa, tällainen mahdollisuus tuntuu yhä edelleenkin huikean upealta.

Pidämme ylipäätään aika paljon yhteyttä Skypen välityksellä, mutta yksi meidän maanantaisten miitingien tärkeimmistä tavoitteista on pitää yllä tiimihenkeä, vaikka fyysisesti olemmekin kaukana toisistamme. Itselleni on tärkeää, että ehdimme jutella edes pikkuriikkisen niitä näitä, vaikka varsinainen asialista usein onkin pitkä.

Arvatkaa, mikä oli tämän päivän tärkein puheenaihe, joka ei liittynyt töihin?

Okei, yksi tiimini jäsenistä oli juuri palannut takaisin puolentoista viikon reissulta Bostoniin, mutta sen lisäksi puhuimme ainoastaan ja vain varsin nopeasti hyvin talviseksi heittäytyneestä säästä. Norjan vahvistuksemme jopa esitteli Skypen välityksellä siellä parhaimmillaan taivaalta läiskähteleviä räntäroikaleita. (Aika hassua muuten, että edes ruotsinkielessä ei ole kunnollista vastinetta ”räntä” -sanalle. ”Snöblandat regn” eli ”lumensekainen sade” -ilmaisu ei todellakaan pääse asian ytimeen).

Täällä meillä on ollut aavistuksen iisimpää. Aamulla yökasteinen jalkakäytävä oli huurteessa ja aamupäivällä, kun katsoin toimiston ikkunoista ulos, näytti vähän siltä, että ihan kuin siellä leijailisi taivaalta jotain pikkuisen kiinteää alas. Mitään todisteita siitä ei kuitenkaan ole ja lounaalla paisteli jopa pikkuisen aurinko.

Mutta kylmä on ollut täälläkin. Ihan sikakylmä.

Normaali talvilämpötila viime vuosina täällä Tukholmassa huitelee siinä + 5 asteen kieppeillä. Nyt viime päivinä on ollut hädintuskin yksi tai kaksi astetta plussaa ja täkäläisittäin poikkeuksellisen kovan tuulen kanssa fiilis on ollut vähintäänkin hyytävä.

Allekirjoittanut on pelastautunut uuden ihanan taivaansinisen, lämminvuorisen takin sisään. Lupaan ja vannon, että tuosta Acnen ja Fjällrävenin yhteistyön hedelmänä syntyneestä nordic-climate -ihmeestä tulee kuvia tännekin, vaikka yleensä harvemmin kuvailen asuja päällyvaatteiden kanssa.

Eli varsin talviset kelit oli täällä tänään.

Periaatteessa olen sitä mieltä, että ei pitäisi olla mitään tyhmiä rajoitteita sen suhteen, mitkä vaatteet kuuluu eri sesonkeihin. Mutta huomasin tänään, kun olin toimistolla tässä kuvien asussa, että on joitakin sääntöjä, jotka on etsautunut selkäytimeen.

Yksi niistä on se, että erityisesti vaaleat ja rennon trikoiset merihenkiset vibat kuuluvat kevään ja kesän pukeutumiskoodistoon. En sano, että marin-tyyli kokonaisuudessaan kuuluu vuoden valoisammalle puoliskolle. Kipparitakit kultanappeineen sopii esimerkiksi erinomaisesti syksyyn ja talveen, puhumattakaan leveälahkeisista housuista upslageineen, tyypillisesti merihenkiseen tyyliin laskettavia nekin.

On kuitenkin ihan pakko tunnustaa, että tänään oli asuni kanssa vähän sellainen olo, kuin olisin erehtynyt vuodenajasta.

Pikkuriikkinen yksityiskohta on asun sukkahousut. En oikeastaan ikinä enää nykyisin käytä muita kuin mustia tai nudeja sukkiksia. Pääni sisällä on ilmeisesti joku vuodenaikakello, jonka mielestä syksyllä on ajankohta, jonka jälkeen nudet sukkahousut näyttävät täysin out-of-date. Ja sitten taas toisaalta keväällä tulee hetki, jonka jälkeen mustat näyttävät ainoastaan ja vain nuhjuisilta.

Sanoisin näin, että tämän päivän asuni (josta btw tykkäsin kovasti, mutta se vain tuntui olevaan väärään aikaan sijoitettu) tuntui epämukavalta siksi, että siinä oli niin paljon keveämmän vuodenajan elementtejä yhdessä. Taidanpa ottaa itselleni ihan haasteeksi, että yhdistelen kaiken hieman toisin ja todistan, että yleensä yksittäistä vaatetta ei ole tuomittu vain yhden sesongin vaatteeksi. Stailaus ratkaisee!

 • t-paita, Tommy Hilfiger
 • hame, H&M
 • tunika, Ellos (saatu blogin kautta)
 • kengät, Karl Lagerfeld Paris


8 Responses to “Raitaa, raitaa ja ruutua”

 1. Avatar Kirsti Pekari sanoo:

  Hei Minna, minun mielestäni vaalea asu sopii hyvin syksyn pimeyteen – ei kaiken tarvitse olla mustaa!!!
  Olet kivan näköinen raidassa ja ruudussa ja vaaleissa sukkahousuissa.
  Pikkupakkasterveisin
  Kirsti

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi kiitos Kirsti! Olen ihan samaa mieltä, että edes syksyn pimeillä ei ole mitään syytä pukeutua koko ajan pelkkään mustaan! :)

 2. Avatar Nimetön sanoo:

  Se on jännää, miten nuo ihonväriset sukkahousut näyttää paljon kylmemmiltä kuin mustat. Kuitenkin tuohon asuusi sopii hienosti. Joillekin nuo ihonväriset on aivan mahdoton asia. Oikein valittuna nehän on ihan huomaamattomat. Jotkut 40 den sukkahousutkin voi olla lähes mahdottomat havaita. Venäjällä kiinnitin huomion sellaiseen asiaan, että monet nuoretkin naiset käyttävät suht paksuja 40 – 60 den vähän ihoa tummempia , selvästi erottuvia sukkahousuja. Eikä nekään ole pahannäköisiä, vaikka monet muotitoimittajat varmasti niitä mummosukkiksiksi nimittäisikin.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Olet niin oikeassa siinä, että nudet sukkikset näyttävät jotenkin kylmiltä – ja ehkä juuri siksi vähän hassuilta tähän aikaan vuodesta. Vaikka eihän musta väri lämmitä yhtään sen paremmin! :D

 3. Avatar FruG sanoo:

  Kivoja vaatekappaleita. Kylmä on täällä Köpiksessäkin. Muuten räntä tanskaksi on ”slud”, kovin tunnettu käsite Tanskan talvessa. Kummallista että ruotsin kielessä ei ole tiettyä sanaa rännälle.

  • Minttu Minttu sanoo:

   ”Slud”, mikä loistava nimi rännälle!! Ihan voi kuulla korvissaan sen liiskaisen loiskeen! :D

 4. Avatar Nimetön sanoo:

  Ihana asu! Siis ihan tuollaisenaan,mutta ilman muuta asun kaikki osaset ovat ympärivuotisia muidenkin yhdistelmien kanssa.Molemmat yläosat näyttäisivät tosi hyviltä sekä farkkujen että esim.nahkahameen kanssa. Hameen voisi yhdistää vaikka neuleeseen tai yksivärinen t-paita ja neuletakki komboon jne. Raidat ja ruudut mun mielestä aina jotenkin raikastaa asun. Olisi kyllä kiva,jos tekisit postauksen mainisemastasi uudesta takista,mulla on etsinnässä talviparka ja olisi kiva saada ideoita.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi kiitos! Tapanani on tosiaan kierrätellä kaikkia vaatteitani hyvin erityylisissä asuissa – pistänpä nuo ideasi korvan taakse muistiin! Parkasta tulossa postausta heti, kun täällä kelit taas vähän viilenee. Nyt on ollut ihan trenssikelit, aurinkoista ja lämpötila kymmenen kieppeillä. :)