Valoa kohti!

maanantai 28. tammikuun 2019

Eikö niin, että nyt ihan jo konkreettisesti tuntee ja huomaa päivän pidentyneen!? Aamulla, kun herätyskello soi, on toki edelleen säkkipimeää, mutta jotenkin kumman aikaisin sitä kuitenkin tulee jo ihan päivä. Iltapäivän sininen hetki iskee tosin edelleenkin takavasemmalta yllättäen – etenkin viikonloppuisin tuntuu, että sitä on ihan kesken päivänvalon kanssa.

Espanjalainen esimieheni on valtavan huvittunut siitä, miten riivatulla innolla ruotsalaiset jaksavat paasata sekä säästä että päivän pituudesta. Tosin taannoin hän totesi tulleensa virallisesti ruotsalaiseksi, koska on alkanut seurata sääennustuksia.

Tosin säänseuraamisinnostus on mielestäni yhteistä  kaikille näillä leveysasteilla asuville. Mitä ihmeen päivittelemistä säässä tai vuorokauden valoisan ajan pituudessa olisikaan, jos aina olisi käytännöllisesti katsoen sama meininki?

Tykkään ajatella, että yhden suosikkilemppariteepparini printti ”It’s a dark but happy place” viittaa tänne armaaseen Pohjolaan. Pimeää on joo, ja loskan pilaamat kengät ketuttaa, mutta Suomi valittiin maailman onnellisimmaksi maaksi, eikä täällä Svennelässäkään niin kovin kurjaa ole.

Viime yönä satanut mukava pehmoinen lumipeite on tässä päivän aikana muhjaantunut aika ällöksi kuran värjäämäksi sohjoksi. En silti vaihtaisi vuodenaikojen vaihtelua mihinkään. Tuntuu sielussa hyvältä, kun talvella on talvi.

Ja sielusta puheenollen – yksi kollega kysyi (vitsaillen toki), josko paidan teksti viittaisi kantajansa sisimpään.. Haha – voihan se olla vähän niinkin. Virallinen stoori kertoo, että se tarkoittaa elämää Victoria Beckhamin (paidan suunnittelija) aurinkolasien takana.

  • paita, Victoria Beckham
  • housut, Ellos
  • neuletakki, Dagmar
  • nilkkurit, Acne


Kommentoi