Kaikki suunnitelmat kertaheitolla uusiksi

keskiviikko 22. toukokuun 2019

Tai ehkä pitäisi sanoa ”kertakuperkeikalla”. Nimittäin juuri niin kävi.

Olin viime lauantaina itselleni tyypilliseen tapaan toimittamassa sataatuhatta asiaa yhtäaikaa. Viipotin upouusilla sandaaleillani (ostettu töiden tapahtumaa varten, eli ostolakkoa ei ole rikottu!) kaksi kassia toisella olalla ja puhelin kädessä, kun tapahtui jotain. Ilmeisesti kenkien remmi petti tai jotain vastaavaa, sillä yhtäkkiä välähti, että nyt se on menoa. Valitettavasti lopetin aikoinani Aikido-urani yhteen tutustumiskertaan, niistä taidoista olisi nyt ollut todella hyötyä.

Totaalisen hallitsemattoman ilmalennon jälkeen landasin koko elopainoni vähintään yhtä epäjärjestyksessä suoraan oikealle kyynärpäälleni.

Tiedättekö sen tunteen, kun kaatuu tai vaikka liukastuu jossain julkisesti ja tekee oikein tosi kipeää, mutta sitten tajuaa lähes välittömästi, että sitä sattuu itsetuntoon oikeastaan yhtä paljon kuin siihen kipeään polveen tai ranteeseen? Tämä ei ollut yksi niistä kerroista. Tiesin heti, että nyt kävi pahasti.

Säästän teidät seikkaperäiseltä sairaskertomukselta, mutta voin kertoa, että ambulanssin ensihoitajalla oli ihanan lämmin katse ruskeissa silmissään, hädän hetkellä kanssaihmisten apu ja myötäeläminen on aivan uskomatonta – ja miten käsittämättömän onnellisessa asemassa olen, kun mulla on kaksi niin valtavan ihanaa tytärtä.

Aika pian lauantaina kävi selväksi, että Karkin kanssa suunnitelmissa olleista viisuvalvojaisista ei tule mitään. Röntgenkuvissa näkyi aikas totaalisesti muusiksi mennyt kyynärpää, joten Minttu kärrättiin osastolle odottelemaan leikkausta.

Tänään aamulla käteeni operoitiin tekonivel, rehab-ajaksi arvioitiin noin 8 viikkoa – 3 kuukautta.

Niinpä loppui meikäläiseltä kiireet. Koko kesän kalenteri meni uusiksi ja nyt tärkeintä on saada itsensä kuntoon.

Hiukkasen takkuisasti sujuu tämä kirjoittaminen vasurilla, mutta blogia en tietenkään tule hylkäämään saikkuaikanani. Päivän asujen kanssa voi kyllä ainakin alkuun olla aika hankalaa. Alustavan tiedon mukaan pääsen perjantaina kotiin. Eli seuraa Tärkeä Tiedoitus:

Tämän viikon Torstai Tarot tulee vasta perjantaina (jos pääsen kotiin!)!!


18 Responses to “Kaikki suunnitelmat kertaheitolla uusiksi”

 1. Avatar h_eidi sanoo:

  Voi ei, onpa kurjaa :(. Toivottavasti toipuminen lähtee hyvin käyntiin ja pääset vammasta huolimatta nauttimaan kesästäkin. Pikaista paranemista!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi kiitos! Nopeaa parantumista tosiaan toivon tässä itsekin ja olen ihan tsemppimielellä tekemään kaiken tarvittavan kuntoutuksen!

 2. Avatar Maiju sanoo:

  Voi ei, tsemppiä paranemiseen. Itselläni on olkapäässä vamma, johon on uhkailtu keinoniveltä. Onneksi ei ole vielä tarvinnut siihen ryhtyä. ❤️

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kiitti Maiju! Sanovat, että tekonivel toimii kuin oma käytössä, kunhan vain antaa parantumiselle sen ajan kuntoutuksen, mitä se tarvitsee. Että ehkä sinunkaan ei tarvitse pelätä sitä päivää, kun leikkaus on ajankohtainen. 😘

 3. Avatar Pia sanoo:

  Ou nou! Onpa kurjaa, kuinka ihmeessä osaatkin taas kirjoittaa tästäkin episodista melkein viihdyttävästi.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Nojuu, vaikka kyllä nyt taas olin onnettomuudessanikin todella onnekas. Olisi voinut helposti käydä niin paljon pahemminkin!

 4. Avatar Nimetön sanoo:

  Tsemppiä toipumiseen! Ihan järkky tapaus,mutta onneksi kuulostaa,että operaatio meni hyvin ja sä olet niin positiivinen tyyppi ainakin, jos blogista voi jotain päätellä,joten näen sut jo kohta tekemässä hyvinkin niitä asupostauksia:)!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Haha! Itseasiassa jo mietinkin, että millaista näkökulmaa asukuviin kipsin kanssa saisi!😅

 5. Avatar Kirsti Pekari sanoo:

  Hejsan Minna! Onpa ikävä tapaus ja juuri näin kesän kynnyksellä. Hyvä, että operoitiin heti samantien. Lähiympäristössäni on iäkkäämmille henkilöille tehtyjä tekonivelleikkauksia ja reippaasti liikkuvat ja hoitava puutarhojaan, ajavat autoa ym.ym. Joten, kyllä se siitä!
  Lähetin sinulle meilin pari päivää sitten, vastaile, kun on sopiva hetki.
  Terveisin Kirsti

  • Minttu Minttu sanoo:

   Hei Kirsti! Kaikki menee varmasti hyvin nyt, kun parantuminen on lähtenyt alkuun. Sain viestisi ja vastailen sinulle heti, kun kotiudun täältä sairaalasta!

 6. Avatar Maarit sanoo:

  Tsemppiä Minttu! Ihanaa miten positiivisesti kirjoitit kaikesta huolimatta :)
  Minä myös tein loppusyksystä ilmalennon toisen käteni päälle. Olkapää ja kyynärpää leikattiin seuraavana päivänä mutta yllättävän nopeasti sitä tottui ”kädettömänä” toimimaan. Itse olen vasuri ja tietysti juuri vasen käsi meni :D

  • Minttu Minttu sanoo:

   Jostain syystä sitä aina menee se tärkeämpi käsi! Mutta eiköhän tämä tästä. Onneksi on toinen käsi ihan kunnossa!

 7. Avatar Kirmi sanoo:

  Hurjasti tsemppiä, supervoimia ja jaksamista sinulle! Toivottavasti toipuminen lähtee hienosti vauhtiin.
  Kun vointisi ja jaksamisesi sallivat, niin toivon torstaitarot-postausta mille vain päivälle. Siitä on muodostanut minulle kuluneen puolen vuoden aikana tärkeä juttu. Olen saanut siitä paljon energiaa ja tsemppiä. Kiitos siitä sinulle.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Hei kiitti hurjasti tsemppitoivotuksista! Niitä on tosiaankin tässä nyt tarvittu!

   Ihana myös kuulla, että tykkäät Torstai Tarot -postauksista! Olen pahoillani, että viime viikko jäi väliin, mutta nyt jatketaan uusin voimin!

 8. Avatar xita sanoo:

  Olipa huono tuuri :( Pikaista paranemista!

 9. Avatar Kaura sanoo:

  :( Paranemisia sinulle! <3