Robocop toimistolla – eli päivän asukuvien paluu!

tiistai 22. lokakuun 2019

Tämä ei ole jälleen yksi voi voi, Mintun käsi on rikki -postaus, mutta sen verran siihen liittyen, että tässä menee nyt vähän kauemmin kuin luulin. Kyynärpäässä on yksi osanen irti (auts!) ja se ei parane itsestään. Tarvitsen siis uuden leikkauksen, jonka ajankohta on ”joskus alkuvuodesta”. Siihen asti mennään robocop-härvelin kanssa, joka ystävällisesti pitää kasassa kaikki käsivarteni irtonaiset osaset.

Halusin kuitenkin palata tekemään klassisia ”päivän asu” -postauksia. Ongelmat pukeutumisen kanssa ovat nyt osa arkipäivääni, koska niin toimistolle kuin vapaa-aikaankin on pitänyt kehittää rajoitteideni kanssa toimivia asuja. Käsihärvelin (toim. huom. ”ortoosi”) kiinnityssoljet, ja saranaosa varsinkin, on sen verran kookkaat, että laitos ei ihan tuosta vaan solahda normiväljänkään hihan sisään. Lisäksi kyynärpään irtonaisuus tekee sen, että en pysty työntämään, vetämään tai painamaan ilman, että … no, menemättä ällöihin yksityiskohtiin sanon vain, ilman että tekee kipeää. Samasta syystä ei myöskään sormien toimivuus ole palautunut.

Eli luvassa on siis lepakko- ja kimonohihoja, oversize-neuleita, ponchoja ja alaosia, jotka ovat joko väljiä tai resori vyötäröllä. Ei vetoketjuja, solmittavia nauhoja tai pukeutumisakrobatiaa vaativia leikkauksia. Vain kaikkea kivaa, mitä pystyy pukemaan päälle yhdellä kädellä toisin sanoen!

Tässä esittelyssä eilinen toimistoasuni.

Monessa tilanteessa palvelleen kimonojakun ostin jo kesällä. Silloin ajattelin, että se käy robocop-periodin ainokaisesta pitkähihaisesta. Nyt tilanteen pitkittyessä, se on lähes ainoa jakkumainen asia, jonka saan puettua päälleni.

Kimonon materiaali on 100 % viskoosi, mikä tekee siitä tosi miellyttävän käyttää. On toki tosiasia, että viskoosi rypistyy helposti – ja niin se tekee myös tässä. Onneksi materiaali on laadukasta ja rypyt oikenevat itsestään varsin nopeasti, joten hyväksyttävä office-siisteystaso tulee saavutettua varsin nopeasti, vaikka kimono olisikin matkustanut laukussa toimistolle.

Meikkaaminen ja hiusten laitto yhdellä – vasemmalla – kädellä on edelleenkin haaste. Kuontalo kulkee stailattuna tyyliin ”Curly Girl goes kesämökki” ja meikiksi saa riittää CC-voide, puuteri, aurinkopuuteri, kulmakynä (kyllä! Olen opetellut piirtämään kulmat vasurilla!!) ja huulikiilto (värillinen toki… haha!).

Tuota hiusten ”kiharuutta” olen kyllä tässä hiukan kummastellut. Aikaisemmin kutrini vetäytyivät mukavalle surffilaineelle ja usein jopa ihan kikkuralle, vaikka käytin ihan mitä sattuu hiustuotteita. Ainoa CG-metodi, mitä olen toteuttanut koko aikuisikäni on, että pesen hiukseni vain kerran viikossa.

Kesällä aloin pikkuhiljaa, tuote tuotteelta, siirtyä nonchalantista kyllä se siitä -asenteesta kohti CG-hyväksyttyjä aineita ja metodeja. Tällä hetkellä kaiken hiuskosmetiikkani pitäisi olla erittäin tiukasti CG:n säännösten mukaisia, mutta tukka on edelleen söhryä eikä mitään erityisiä kiharoita ole näkynyt. Kun on viettänyt päivän kuivassa toimistoilmassa, tilanne on jo aikas karsea.

Mutta näillä mennään. Kyllä mahtaa tuntua mahtavalta, kun taas pystyn käymään kaksin käsin kiinni tilanteeseen!

Päällysvaatteiden löytäminen on sekin ollut varsinainen seikkailu. Onneksi täällä meillä lämpötilat on vielä toistaiseksi useimmiten jopa aamulla huidellut siinä kymmenen plus-asteen tietämillä. Siinä vielä tarkenee poncholla. Tykkään muuten ihan hurjasti tuosta liehusta, jonka löysin asoksen miesten osastolta! Sitä tulee aivan varmasti käytettyä vielä tämän hässäkän jälkeenkin.

Positiivista robocop-elämässä on tosiaankin se, että pakon edessä tulee testattua vaatteita, joita muuten en harkitsisikaan. Kuten nyt esimerkikisi tuota torkkupeittoa muistuttavaa liehuketta.

 • kauluspaita, Lindex
 • toppi, Åhléns
 • kimonojakku, Lindex
 • farkut, Ellos
 • poncho, asos
 • tennarit, Puma


10 Responses to “Robocop toimistolla – eli päivän asukuvien paluu!”

 1. Avatar Maisu sanoo:

  Hyvät curlyt Minttu, latvat menee oikeaoppisesti korkkiruuveille! Tuo kyynärpääkeissi on niin kohtuuton, mutta pysytellään tyyliasioissa: leveät hihat on in ja arkkitehtoonisen tyylikkäät! Mä ostin hiljattain leveähihaisen syystakin, ja just pohdin sen käyttökauden pidentämistä erillisillä rannelämmittimillä. Kai niitä saa kutomattakin? Mustat säärilämppärit tanssitarvileliilkeestä?:D

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi kiitos Maisu!! Tosiaankin on tullut ihan uutta arkkitehtoonisuutta meikäläisenkin pukeutumiseen tämän hässäkän myötä. Rannelämppäreitä löytyy mielestäni retkeilyliikkeistä – ja varmaan tyyliin jostan Instrumentariumista. Toisaalta sitä voisi vain poikkaista hihat jostain käyttökelvottomaksi nukkaantuneesta neuleesta (tai kirppislöydöstä), vaikkei tanssilämppäritkään mikään pöllömpi idea ole! :)

 2. Avatar Nimetön sanoo:

  Näyttää ihan tosi kivalta ja myös siltä,että viihdyt asussasi. Kimonoitahan on vaikka missä väreissä ja kuvioissa tällä hetkellä. Suosittelen myös viitan (siis sellaisen talvitakkipaksuisen) hankintaa talveksi. Ne ovat superkäytännöllisiä,kunhan valitsee sellaisen mallin,että se sopii omaan elämäntyyliin. Onneksi on pilvin pimein muitakin aivan ihania vaatteita,jotka on helppo pukea ja jotka näyttävät hyvältä. Sulla on tosin ostolakko,mutta toisaalta tilanne on muuttunut tuon onnettomuuden myötä sen verran radikaalisti,että jos jotain elämää helpottavaa ja silmää miellyttävää löytyy,niin silloin on kyllä täysin perusteltua muuttaa suunnitelmia.Ihanaa,että olet jaksanut palata näihin asukuviin,mä olen aina tykännyt näistä ihan hurjasti. Voimia käden kanssa kamppailuun.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi, miten hurjan kiva kuulla, että tykkäät asupostauksistani!1 <3

   Ostolakon on tosiaan pitänyt vähän joustaa, koska ilman vaatteitakaan ei voi olla... Varsinkin, kun palasin töihin, on ollut ihan pakko ostaa muutama vaate. Mutta olen pyrkinyt tekemään mahdollisimman kestäviä valintoja - ostanut 2nd handia ja sellaista, mille on käyttöä myöhemminkin. "Vaaditut" 30 käyttökertaa tulee tosin helposti täyteen, kun pyöritän nyt niin kapeaa asuvalikoimaa.

 3. Avatar Eeva Pekari sanoo:

  Paranemista Minttu! Olet riemastuttavan reipas ja sähäkkä nainen

 4. Avatar Maarit sanoo:

  Kiinitin ensimmäisenä huomiota hiuksiisi, mun mielestä nuo kiharat näyttää tosi hyvältä! Ja ihana vaalea sävy. Muutenkin kivat kuvat, näytät kyllä aina niin pirtsakalta.

  • Avatar Maarit sanoo:

   Kiinnitin, ei kiinitin :D:D

   • Minttu Minttu sanoo:

    :D mulle tulee niin älyttömästi nykyään lyöntivirheitä, kun edelleen kirjoitan vain vasurilla, etten edes huomannut tuota! :D

  • Minttu Minttu sanoo:

   Suurkiitokset Maarit!! Olen kanssa tykästynyt tuohon vaaleampaan hiusten sävyyn. Se tuntuu jotenkin omalta, vaikka tummempi olikin ehkä vähän ”aikuisempi”.. :)

Kommentoi