Hei hei äiti <3

torstai 28. toukokuu 2020

Te, jotka olette seuranneet blogiani pidempään tiedättekin jo, että äitini oli varsin huonossa kunnossa jo pidempään. Sikäli uutiset, että nyt hän on päässyt rauhaan ja lepoon, ei tule varsinaisesti yllätyksenä. Jäähyväisiä on jätetty jo askelittain, niistä olen teillekin avoimesti puhunut. Äidin kannalta asiat ovat nyt hyvin ja oman uskoni mukaan hän on isän luona – ja oman äitinsä, jota varsinkin loppuaikoina kaipaili kovasti.

Viime päivät on menneet varsin sumussa. Itku tulee mitä ihmeellisimmistä asioista, alitajunnasta pulpahtelee käsittämättömiä muistojen sirpaleita – eikä pelkästään niitä ruusunpunaisia. Käytännön asioiden hoitaminen, mikä nyt muutenkaan ei ole varsinaisesti vahvuusalueeni, vie ihan älyttömästi voimia. Äidille kuuluisi kunnon hautajaiset, joissa on paljon väkeä ja lopulta hyvä meininki. Nyt kukaan ei uskalla eikä halua tulla.

Mintulla on nyt takki tyhjä.

Blogi pitää pienen tauon. Ei siksi, että pitäisin hömpsöttelyjuttujen tekemistä nyt epäsopivana – tai ajattelisin äidin paheksuvan. Päinvastoin, äiti pitää mua varmasti tosi nössönä ja pehmona, mutta tilanne on se, että rahkeet ei yksinkertaisesti riitä. Olen pahoillani, tiedän, että monille Torstai Tarot on jo muodostunut perinteeksi. Mutta palaan kyllä takaisin, kunhan löydän taas oman tasapainoni.

Pitäkää hyvää huolta toisistanne ja muistakaa sanoa ääneen rakkaillenne, että rakastatte! Koskaan ei voi tietää, mikä hetki on viimeinen. <3


27 Responses to “Hei hei äiti <3”

 1. Avatar Helena sanoo:

  Otan osaa. Olen seurannut blogiasi varmaan vuodesta 2007 tai 2008, kiitos että olet jakanut ilojasi ja surujasi. Menetin oman isäni viime syksynä, ymmärrän hyvin surun ja kaipauksen määrän ja ne muutkin tunteet. Kovasti voimia, ota suru vastaan pieninä paloina. Tulee vielä niitä aurinkoisiakin päiviä. Me lukijat odotamme kyllä.

 2. Avatar Maria sanoo:

  Voi Minna ❤️😭
  Lämmin osanotto, voimia ja lohduttavia haleja ❤️❤️❤️

 3. Avatar Rouva R sanoo:

  Osanotto. Voimia ja jaksamista❤️

 4. Avatar Katri sanoo:

  Paljon voimia sinne ja lämpimiä ajatuksia! Hömpsöttelyjutut jatkuu kun sen aika on <3

 5. Avatar Ulla sanoo:

  Osanotto suruusi! ✨

 6. Avatar Nimetön sanoo:

  Paljon voimia Minttu! <3

 7. Avatar Maarit sanoo:

  Lämmin osanotto, Minttu <3 Toivon sulle paljon voimia ja jaksamista!

 8. Avatar Leena sanoo:

  Se ikävä ja suru – ja vielä käytännön asiat toisessa maassa asuen. Osanottoni ja voimaa, Minttu.

 9. Avatar Seijahannele sanoo:

  Osanottoni ja voimia.

 10. Avatar Niina sanoo:

  Otan osaa <3.

 11. Avatar Seija sanoo:

  Lämmin osanotto. Me jaksamme kyllä odottaa, voimia sinulle surussasi. Kävin juuri äidin haudalla ja ajattelin pois ajellessani, että kolme vuotta on surun aika, sitten voi jo muistella liikuttumatta joka kerta.

 12. Avatar Kirmi sanoo:

  Lämmin osanotto sinulle ja läheisillesi <3
  Itse näin todella kauniin tavan jättää jäähyväisiä korona-aikanakin, kun katselin ikkunasta kirkon pihalle. Vainajan läheisiä oli kokoontunut odottamaan ulos toimituksen loppua ja he seisoivat kauniisti turvaetäisyyksien päässä toisistaan ja pitivät kukkia käsissään. Se oli koskettavaa ja kauniit jäähyväiset.
  Paljon jaksamista kaikkeen käytännönjärjestelyyn ja surutyöhön.

 13. Avatar Nelliina sanoo:

  Lämpöä ja kaikkea lohdutusta sinulle, Minttu <3

 14. Avatar Elmeri sanoo:

  Iso osanotto-halaus sinulle, Minttu. Vasta äitienpäivän aikaan kommentoin postaustasi, ja sitä, miten ne äidit aina omansa tuntevat. Nyt ne sinun omasi ovat siellä jossain, toistensa kanssa, odottamassa täällä olevia omiaan. Niin se elämä menee. Kauniit, ja ne vähemmänkin kauniit muistot jäävät meihin elämään ja antamaan lohtua. Toivon sinulle paljon voimia tähän aikaan. Älä unohda itseäsi, asiat kyllä järjestyvät ajallaan ❤️.

 15. Avatar Aikku sanoo:

  Äidin menetys on valtava menetys, vaikka kuinka olisi siihen osannut varautua. Voimia suruusi.

 16. Avatar Nimetön sanoo:

  Voimia Minttu sinulle ja perheellesi. Juuri tänään puhuimme rakkaan ystävättäreni kanssa,että surusta huolimatta on jotenkin lohdullista,että ihmiset jäävät elämään tarinoissa ja sukujen historiassa,vaikka poistuvatkin fyysisesti keskuudestamme. Itse kaipaan äitiäni edelleen,vaikka hänen kuolemastaan on jo yli 10v. Silti jo kauan kaipaus on ollut sellaista arvostusta siitä,että satuin saamaan niin upean ihmisen äidikseni.

 17. Avatar Maisu sanoo:

  Osanotto, Minttu. Miten ihana kuvakollaasi halki vuosikymmenten, palasin katsomaan uudestaan.Kiitos tästä postauksesta.

 18. Avatar Tarja sanoo:

  <3

 19. Avatar h_eidi sanoo:

  Otan osaa <3. Toivon sinulle ja läheisillesi voimia ja jaksamista.

 20. Avatar Sirkka sanoo:

  No hei Minna laitan tässä sinulle tiedoksi, että minähän olen nyt siinä kunnossa, että en voi tulla sinne hautajaisiin, mutta hengessä olen mukana, olen tosi pahoillani.
  Tiedoksi sinulle, että TKL:n naisia on 4-5 tulossa kappeliin. En tiedä ovatko he itse ilmoittaneet sinulle.
  Toivon sinulle voimia ja jaksamista surussasi !
  Minäkin ikävöin Irjaa kovasti oli tosi hyvä kaveri minulle !!!
  terveisin Sirkka

 21. Avatar Katri K sanoo:

  Otan lämpimästi osaa. Blogi ja sen lukijat on sivuseikka, tärkeintä on että jaksat pitää huolta itsestäsi.

Kommentoi