Uutisia, uutisia!!

maanantai 21. syyskuu 2020

Tiedän, miten järkyn ärsyttävää on, kun bloggari vihjailee suurista uutisista, joita sitten saa odotella vaikka miten kauan. Syyllistyin tismalleen tuohon perisyntiin, mutta puolustuksekseni sanottakoon, että tarkoitus ei ollut kiusoitella tai herätellä (turhanaikaikaista) hype-fiilistä – olen vain ollut niin kertakaikkiaan tulisilla hiilillä kanssa jo vaikka miten kauan, että en nyt vain kyennyt olemaan ihan täysin vaiti.

Lisäksi uutiseni ovat sitä laatua, että vaikka koenkin oman elämäni muuttuneen perusteellisesti ja muutoksen koskettavan minua sekä perinpohjaisesti että syvästi, ne eivät olleet ensisijaisesti sellaisia, että olisin voinut itse päättää, milloin on aika koko maailman tietää. Mutta nyt on oikea hetki ja voin suureksi ilokseni kertoa, että yksi suurimmista haaveistani ja toiveistani on toteutunut:

Minusta on tullut mummu! <3

Tässä hän on!

Täydellinen ja maailman suloisin pieni tyttövauva, työnimeltään Böna/Bönis, saapui maailmaan hartaasti odotettuna maanantaina 7. syyskuuta. Vauva ja äidit voivat hyvin – ja mummukin alkaa vähitellen päästä tasapainoon.

Oikeasti olen niin täynnä tunteita, että on ihan vaikea löytää sanoja jopa tämän blogijutun kirjoittamiseen.

Taisin olla ihan ensimmäisten joukossa, jollen peräti ensimmäinen, joka sai tietää raskaudesta. Helmikuusta asti olen elänyt mukana ja haaveillut ensimmäisestä lapsenlapsestani.

Aika paljon on matkan varrella pitänyt myös harrastaa itsehillintää, että en sekaannu asioihin, jotka ei minulle kuulu. Toisaalta on ollut aivan ihana havaita, miten paljon ihmiskeskeisemmäksi ja perhelähtöiseksi koko homma on muuttunut. Koen, että olen kuitenkin ollut itse synnyttäjä ihan moderniin aikaan, 90-luvulla, mutta valtavasti on kyllä kehitys kehittynyt noista ajoista.

Korona-mayhem tietenkin pisti hiukan pakkaa sekaisin, mutta onneksi kaikki meni hyvin ja omasta näkökulmastani suurin ero oli se, että en voinut mennä heti synnärille tapaamaan pikkuista. Toisaalta juurikin pandemian vuoksi kaikki hyvinvoivat perheet kotiutettiin ennätysnopeasti, joten pikku-Bönis ei ollut hädin tuskin kahta vuorokautta, kun tavattiin ensimmäisen kerran.

Ihanaa nähdä oma tytär äitinä. Siinä herää jokin sanoinkuvaamaton tunne sukupolvien ketjusta ja yhteys esi-isiin. Miten pikku-Bönis katsoo luottavaisesti äitiä, kun Karkki nyt jo varmoin ottein vaihtaa vaippaa ja pukee yöpuulle menossa olevalle vauvalle unihaalaria päälle.

Hurjan paljon on herännyt tässä samalla muistoja siitä, kun itse tulin äidiksi. Miten olin toisaalta ihan hukassa – ja toisaalta alitajuisesti varma itsestäni. Ihan valtavasti on tullut pintaan myös asioita, joista on huono omatunto tavalla, joka ei katoa. Muistan hyvin selkeästi, että nautin omasta äitiydestäni. Panin tietoisesti muistiin asioita, joita arvasin kaipaavani, kun lapset ovat isoja. Mutta silti.

Mikä ihmeen kiire sitä oli saada lapsi kehittymään ja kasvamaan? Mitä ylpeilemisen aihetta siinä on, että Karkki osasi kertotaulun neljävuotiaana tai Peetu lukea, kun oli vasta täyttänyt kolme? Miksi sitä ei vain voinut viipyä hetkessä?

Tuntuu kuin tämä mummuus olisi nyt toinen tsäänssi. Enää ei tarvitse hötkyillä oman uran, jonkin abstraktin saavuttamisen – tai edes rahan – vuoksi. Nyt on aikaa ja tilaa pysähtyä. Kaikki tärkeä ja tavoittelemisen arvoinen on juuri tässä, juuri nyt.

Lapsenlapset ovat elämän jälkiruoka sanotaan – ja vaikka periaatteessa olenkin enemmän alkupalaihmisiä aion todellakin keskittyä nauttimaan jokaisesta hetkestä. En voi ihan täysin edes vielä käsittää, että yksi elämäni suurimmista haaveista ja toiveista on toteutunut!

Nyt saa onnitella!! <3


31 Responses to “Uutisia, uutisia!!”

 1. Avatar Nimetön sanoo:

  Siis kertakaikkiaan!!! Tähti taivaalta käsissänne, mikä maanjäristys! Näin on meillä ollut tapana onnitella kaikkia uusia vauvoja ja samoin onnittelen Sinua Minttu. Ihmeellisintä ja suurinta mitään❤️❤️❤️!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Mikä ihana onnittelu – kiitos!! Todella suurta ja ihmeellistä tämä. Aivan mieletön kunnia ja lahja saada olla mummu! ❤️

 2. Avatar Tunnetilan Nina sanoo:

  Ihana uutinen! Onnea Minttu ja koko perhe! ❤️

 3. Avatar Minttu MAMI GO GO sanoo:

  Voi miten ihanaa!!! Hurjan paljon iloa ja onnea koko perheelle! <3

 4. Avatar Api sanoo:

  Lämpimät onnittelut! Kunpa saisi saman kokea💛

 5. Avatar elliina sanoo:

  Oi onnea koko teidän perheelle pienimmäisestä, tämä on kyllä paras asia mitä blogissa voi olla uutisia otsikon alla <3 Voi vitsi miten kaunis vauva hän onkaan, voin kuvitella, että mummo pakahtuu onnesta häntä katsoessaan. Olet muuten ihanan ikäinen isovanhemmaksi, lapsenlapsesi ehtii nauttia seurastasi pitkään.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi kiitos!! Tunnen tosiaankin olevani ihan erityisen onnekas, kun saan nauttia mummuudestani jo nyt, kun voimat ovat vielä tallella!

 6. Avatar Elina sanoo:

  Oi onnea koko teidän perheelle pienimmäisestä, tämä on kyllä paras asia mitä blogissa voi olla uutisia otsikon alla <3 Voi vitsi miten kaunis vauva hän onkaan, voin kuvitella, että mummo pakahtuu onnesta häntä katsoessaan. Olet muuten ihanan ikäinen isovanhemmaksi, lapsenlapsesi ehtii nauttia seurastasi pitkään.

 7. Avatar Maarit sanoo:

  Voi miten ihanaa!!! Lämpimästi onnea mummulle ja koko perheelle <3 <3 <3

 8. Avatar mirvaannamarian sanoo:

  ONNEA! Voi että, tulipa tästä niin hyvä mieli itsellekin, onnea onnea onnea teille kaikille, tuoreille äideille ja mummulle! <3 Ja kuinka suloinen pieni siellä onkaan!

  Ihan siitä asti kun oma lapsi syntyi, olen toivonut että joskus saisin olla vielä mummu itsekin :D <3 Mitä ihanimpia hetkiä pikkuisen kanssa, olisipa kaikilla lapsille noin ihana mummu!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi kiitos!!
   Itselläni on kanssa ollut sellainen kaipuu ja haave tästä jo kauan sitten. Toivon todella, että osaan olla sellainen ihana, turvallinen, läsnäoleva ja rakastava mummu, jollaista itse lapsena kaipasin. Mutta uskon, että rakkaudella tämäkin asia lutviutuu niinkuin pitää.

 9. Avatar Laura sanoo:

  Ihanaa, onnea!

 10. Avatar Jarmo sanoo:

  Onpa ihana asia!! Suuret onnittelut teille kaikille, ja pikkuiselle lämpimästi tervetuloa tänne telluksellemme!

 11. Avatar Helena sanoo:

  Paljon onnea! Olen seurannut blogiasi varmaan reilusti yli kymmenen vuotta, ihanaa kuulla tällaisia uutisia!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kiitos! Ja ihana kuulla, että olet pysynyt mukana niin pitkään! Juuri puhuttiin Karkin kanssa, että blogin alkumetreillä hän oli vasta yläkoulussa!!

 12. Avatar bb sanoo:

  Onnea mummulle! :)

 13. Avatar Aikku sanoo:

  Wauuu, onnea onnea. Toivottavasti saat olla paljon aarteenne kanssa, mikään ei ole hienompaa kuin seurata pienen ihmeen kasvua läheltä. Itse olen vuoden vanhan söpöläisen mummeli. Usko pois, se rinnassa poltteleva suloinen rakkauden tunne vielä kasvaakin samalla kun vauva kasvaa. Ei oo ihanampaa fiilistä kuin tuijottaa nukkuvaa ja odottaa, että kumpa hän heräisi jo 😊

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi kiitos Aikku!! Ja tosiaankin tuskin maltan odottaa, että pääsen viettämään enemmän aikaa pikkuisen kanssa. <3

 14. Avatar Maisu sanoo:

  Onnea! Nyyh miten ihana Bönis!

 15. Avatar Norppa sanoo:

  Oi miten ihanaa❤️❤️❤️ Onnea valtavasti kaikille teille, ja kiitos pienen suloisuuden ihanista kuvista – ihana nähdä hänetkin kun olette muutkin avoimesti kasvoillanne blogissa. Ihana fiilis tuli tästä uutisesta❤️

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi kiitos!
   Pienokaisen vanhempien luvalla kuvat on täällä. Katsotaan sitten, miten myöhemmin, mutta nyt ainakin on kaikille ok!

 16. Avatar Seijahannele sanoo:

  Onnea onnea <3

Kommentoi