Keittiöremontti – jaksaa, jaksaa…

keskiviikko 07. lokakuu 2020

Terkkuja keittiöremontti-mayhemin keskeltä! Tässä pientä päivitystä homman etenemisestä – sillä vaikka välillä tuntuu, että ”uusi normaali” ei tarkoita vain koronan aiheuttamia muutoksia normiarjessa, vaan myös sitä, että allekirjoittanut saa elää omassa kodissaan jonkinlaisessa ikuisessa välitilassa, jotain edistystäkin on tapahtunut.

Huomasin juuri, että tästä välivaiheesta ei ole tullut otettua ollenkaan kuvia kameralla. Matkaväsymystä varmaan. Toivottavasti laatu toimii kuitenkin, eikä kuvat ole ihan harmittavan rakeisia. Aika paljon on nimittäin onneksi tullut edistystäkin remontin kanssa, mutta takapakkiakin on valitettavasti vedetty.

Mm. tuo keittiön takaseinä alkoi jo hiukan huvittaa. Hirmu selityksillä (värikoodista puuttui viimeinen numero.. etc) asiaa lähestyttiin, kun valitin, että se on ihan liian vihreä ja jälleen nou problemos, maalataan uudelleen ja tällä kertaa tarkistetaan sävy siihen tarkoitetulla skannerilla. Lopputulos on mielestäni yhtä kaukana kuin aiemmin liian vihreä sävy, mutta nyt puolestaan punaiseen suuntaan.

Mainitsin tästä työnjohtajalle, joka oli heti täynnä selityksiä, miten hän aina suosittelee selkeästi poikkeavaa sävyä vastaavassa tilanteessa, koska tismalleen samaa on niin kovin vaikea saada aikaiseksi. Sisäinen besserwisserini halusi argumentoida, miksi hän ei sitten sanonut sitä heti aluksi, ja miksi aikaisemmin hänen mielestään sama sävy olisi helppo juttu toteuttaa. Pidin kuitenkin suuni kiinni, sillä tämä uusi melkein-muttei-ihan -sävy on mielestäni oikeasti parempi!

Kyllä se siitä pikkuhiljaa alkaa hahmottua!

Yllättävää, miten vähän tuo valkoinen astianpesukone häiritsee. Valkoiset kaakelit taitaa tasapainottaa kokonaisuutta ihan mukavasti. Sinänsä hyvä, sillä vaikka tosiaan tarkoitus on ihan parin kuukauden sisään vaihtaa siihen uusi kalustepeitteinen malli, on ihanaa, ettei tuo vanha aiheuta sen kummempia tuntemuksia. Varmaan menee kuitenkin yli joulun ennenkuin ylipäätään jaksan alkaa taas bookailla työmiehiä, myydä vanhaa laitetta ja kaikkea sitä säätöä, mitä siihen kuuluu.

Mutta katsokaapas, mikä ihanuus siinä seinää vasten köllöttelee! Se on keittiösaarekkeen päälle tuleva taso, ihaninta mahdollista kiveä – eli Karjalan punagraniittia.

Mitäs sanotte!? Ei paha – eikö vaan! Lattiakin näkyy (ja on likainen kuin mikä! :D) ja jotenkin tässä alkaa tajuta, miltä täällä sitten ehkä ihan pian jokupäivä näyttää.

Samalla voidaan tehdä tässä klassinen ”etsi viisi virhettä” -leikki…

Jos nyt sivuutetaan ne asiat, jotka selkeästi on kesken ja hyväksytään, että takaseinä ei ole tilauksen mukainen, mutta siihen ei muutosta halutakaan (koska oikeasti tuo sävy sopii tosi hyvin) – niin mitkä on ne asiat, jotka on pielessä?

Tässä Mintun vastaukset:

 1. Missä on yksi kivitasoista? Ei kai keittiöallasseinälle tule valkoinen melamiini?
 2. Avohyllyjen on tarkoitus olla ihan aktiivikäytössä, koska kaappitilaa on vähennetty huomattavasti. Kuinka korkealle ylettyy 165 cm pitkä henkilö mukavasti ilman keittiötikkaita?
 3. Mites toi kaakelihomman yläreuna? (Itseäni häiritsevä asia näkyy vielä paremmin ihan ensimmäisessä kuvassa)

Tässä (erittäin huonolaatuinen) kuva Puustellin kanssa tehdystä suunnitelmasta.

Avohyllyistä kaksi alinta on tarkoitus olla allekirjoittaneen käyttökorkeudella. Ei nyt tarvitse alkaa halkoa hiuksia, mutta kuvassa (samoin kuin mittapiirroksissa) alimman hyllyn yläreuna on linjassa kaapiston alareunan kanssa. Valokuvasta näkee, että alin hylly on melkein kymmenen senttiä ylempänä kuin mikä oli alkuperäinen ajatus.

Kaakeleita ei kuvassa näy, mutta tuo pikkuriikkinen pykä-ero kaakelin yläreunan ja kaapin alareunan kanssa alkoi särkeä silmää niin paljon, että vaadin saada yhden kaakelirivin lisää edellisten päälle.

Ja se yksi onneton kivitaso. Se paukahti hajalle tiskialtaan reunan kapeasta kohdasta, kun sitä yritettiin nostaa paikoilleen.

Mutta siis tuo kivitaso on kertakaikkiaan niin ihana!!

Tiedän, että tuollainen näyttävä ja värikäs keittiötaso ei ole mikään suuri hitti, jos on aikeissa myydä asunto ja rahastaa remontilla. Nyt on kuitenkin sellainen tilanne, että olen kuin kissa – kiinnyn reviiriini – ja tällä hetkellä toiveenani on, että saan asua tässä niin pitkään kuin mahdollista. Koko remontti ja kaikki ratkaisut on tehty vain sitä ajatellen, mitä minä toivon. Ajatella, miten ihanaa!

Tässä viimeisessä kuvassa näkyy, miten paljon tasapainoisemmalta kaakeliseinä näyttää, kun yläreunan linja ei katkea hullusti vajaan kaakelin kohdalta. Avohyllyjä saadaan siirrettyä samalla alemmaksi, kun alimman voi laittaa kokonaan kaakeloinnin päälle.

Olin super-yhteistyöhaluinen enkä vaatinut ylimmän hyllyn siirtämistä alemmaksi, koska sinne on asennettu pistorasiaa sun muuta, mikä olisi tehnyt hommasta erityisen hankalaa. Alimman hyllyn reunassa kulkee LED-lista ja sähkö siihen tulee viereisestä kaapista. Siksi tässä uuni on taas vaihteeksi pois paikaltaan.

En todellakaan aavistanut, miten älyttömän paljon duunia ja ihan silkkaa vahtimista tässä jää itselle, vaikka tilasin täyden palvelun ”avaimet käteen” -ratkaisun Puustellilta. No, edelleenkin kaikki, mikä oikeasti on valmistunut, näyttää todella ihanalta ja tykkään tosi paljon!

Keittiöremonttisaagan seuraavassa osassa päästään kurkistamaan jo viittä vaille valmiiseen keittiöön ja kuullaan, miksi Minttu (”kovis-Minttu”) purskahti itkuun remonttiäijien läsnäollessa.

Instagramissa (@minnapaakkulainen) lisää aiheesta ja storyjen puolella videoita rempan etenemisestä!


11 Responses to “Keittiöremontti – jaksaa, jaksaa…”

 1. Avatar Nimetön sanoo:

  Kaikesta säädöstä huolimatta pakko todeta,että upea keittiö on sulle tulossa. Nuo tasot ovat mielettömät! Muutenkaan en ole koskaan tajunnut mahdollisimman neutraalia myyntisyistä, jos ei ole tarkoitus myydä heti. Jos tekee remppaa itselleen,niin tietty kannattaa tehdä just sellainen, mistä itse on haaveillut. Parantaa niin paljon omaa elämää joka päivä. Mahdolliset tulevat asukkaathan sitten joskus saattavat haluta vaikka pinkin keittiön,jolloin kaikki menee uusiksi joka tapauksessa. Odotan saarekkeen näkemistä valmiina,se on varmaan ihan upea!

  • Minttu Minttu sanoo:

   No juuri näin! Miksi ihmeessä tekisin valintoja jonkin kuvitteellisen keskiverron mukaan, kun näköpiirissä ei tosiaankaan ole mitään myyntiajatuksia.

 2. Avatar mirvaannamarian sanoo:

  Siitä tulee niin kaunis ja käytännöllinen! Mä muistan lapsuudesta tuon samaisen kivitason, sitä oli meidän saunatilassa pöytälevynä. Voin jotenkin vieläkin kuulla mielessäni, miltä lasisen jaffapullon pohjan kilkahdus sitä vasten kuulosti.. <3 Se on kaunis ja sopii hyvin tuohon uuteen seinäväriin, varsin onnistunut "moka" siis :)

  Tsemppiä loppumetreille!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kiitos! Joo siis toi kivitaso löytyi yhden suomalaisen kiviveistämön varaston perukoilta. Kuulemma kukaan ei ole 15 vuoteen kysellyt! Haha!

   Tsemppiä teillekin remppahommiin! Lopputulos sitten palkitsee!

 3. Avatar Hola! sanoo:

  Hemmetin remonttiäijät ja hemmetin firma! Kuinka vaikeaa on pitää kiinni yhdessä sovitusta?? Esimerkiksi toi avohyllykeissi: kuinka tyhminä asennusammattilaiset pitävät asiakkaita? Vai eikö normaalisti jengi kehtaa sanoa/reklamoida virheistä? No onneksi pidit puolesi. Ärsyttää toi seinän värin venkslaaminenkin :D Mutta toi nykyinen sävy on kyllä todella kaunis.

  • Minttu Minttu sanoo:

   No älä muuta sano! Ihme säätöä on kyllä ollut, vaikka pari pommia on onnistuttu välttämään ihan sillä, että olen tosiaan kotona etätöissä koronan vuoksi. Aika raskas paukku olisi mm. ollut, jos maalifirma olisi ehtinyt paklata ja maalata keittiösaarekkeen päälle tulevan boksin, kun sähkäri laittoi siihen paikat neljälle spottivalolle, vaikka nimenomaan sanoin haluavani kaksi roikkuvaa kattovalaisinta… Nyt huomasin asian välittömästi ja seurauksena oli vain katon maalaamisen siirtyminen.

 4. Avatar Aikku sanoo:

  Ihan mahtavan näköistä!! Mää en päässyt neuvottelemaan lue reklamoimaan ollenkaan asentajien töistä koska mies oli Asiantuntijana tässä remontissa. Sen takia meillä keittiössä on kauneusvirheitä, joita olen vaan joutunut katselemaan jo monta vuotta. Tason materiaalissa esim. mentiin käytännöllisyys edellä, koska teinit. Mies lupasi silloin, että seuraavaan keittiöön sitten. Eli voiko jo 10 vuoden päästä ruveta toivomaan uutta remppaa. No ei voi, koska ihan toimiva tästä tuli. Kiitos, kun jaat remppatunnelmia ja kuvia!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi kiitti Aikku! Kompromissien tekeminen on kyllä aika rasittavaa, mutta niitä olen joutunut tässä tekemään itsekin. 10 vuotta on ehkä aika lyhyt väli keittiörempalle, mutta ainahan voi alkaa suunnitella!

 5. Avatar Paula sanoo:

  Moi! Moi löysin tänne blogiisi etsiessäni inspiraatiota meidän tulevaa keittiöremppaa ajatellen.
  Upealta näyttää keittiösi. Onko tulossa postausta valmiista keittiöstä lähiaikoina?
  Osaatko kertoa seinän maalisävyt? Sekä sen ensimmäisen vihertävän kuin tämän viimeisen?
  Kiitos :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Hei! Ihanaa, että löysit tänne! Ilman muuta teen vielä postauksen valmiista keittiöstä. Sain vasta kattolamput sekä ruokapöydän että saarekkeen päälle vasta viime viikolla ja nyt on mahoton jouluhärdelli käynnissä. Tulossa on myös vinkkipostaus, mitä olisin itse halunnut tietää, kun puuhaan ryhdyin.. Käyn huomenna tsekkaamassa seinävärien värikoodit – molempia on kellarissa vielä. :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Moikka! Sori, että kesti, mutta tässä värikoodit: punertavampi, se mikä jäi seinään on S 2005-Y80R ja se vihertävämpi S 2005-Y20R. Toivottavasti tästä oli apua!

Kommentoi