Harmaat hiukset – tottakai, go for it vai ei ikimaailmassa eläkeläistukkaa?

tiistai 03. marraskuu 2020

Esittelyssä koronapää!!

Edelliseen postaukseen tuli niin paljon positiivisia kommentteja luonnonharmaaseen hiusväriini liittyen, että aloin ihan tosissani miettiä, josko hyppäisin ikuisesta hiustenvärjäyskierteestä pois. Harmaannuin jo reilusti alle parikymppisenä. Olin 26, kun aloin odottaa Peetua ja raskaudenaikaisen tyvivärjäystauon aikana havaitsin, että olen käytännössä täysin harmaahapsi. Yksittäiset harmaat karvat olisi voinut vaikka nyppiä pois, mutta tilanteessani en nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin hypätä 4 – 5 viikon välein kampaajalla.

Hiusten värjäämisestä tuli rutiini, joka vasta nyt koronan vaikutuksesta katkesi. Kävin edellisen kerran kampaajalla viime helmikuun puolivälissä. Sen jälkeen sekä turvavälivaatimukset että kotitoimistolla työskentely ovat edesauttaneet antaa-sen-nyt-olla-vaan -asenteen ylläpitoa.

Aika paljon hiukset vajaassa yhdeksässä kuukaudessa kasvaa. Kiitollista sinänsä, että jos joskus tällaisen luonnollisuustestin haluaa tehdä, niin juuri nyt siihen on erinomainen tilaisuus.

Täällä meillä kiristettiin taas sosiaaliseen kanssakäymiseen liittyviä suosituksia – jälleen pitäisi välttää jopa ystävien tapaamista muualla kuin ulkoilmassa ja silloinkin turvavälein. Eli ei tule siitäkään syystä paineita ulkonäön suhteen. (Tästä tuli mieleeni bongaamani hauska ja ajankohtainen mainos, jossa todettiin, että nyt maskisuositusten aikana on ihan paras hetki hoitaa hampaiden oikominen raudoilla! Hyvää positiivista asennetta!)

Hiukseni on oikeasti siis edestä kasvojen ympäriltä aivan valkoiset ja muualta teräksenharmaat. Omalla mummullani, sitkeällä karjalaisella emännällä, oli aivan samanlaiset. Hänellä oli vielä kuollessaan 98-vuotiaana ranteen paksuinen teräksenharmaa palmikko, joka kiertyi kruunuksi pään ympärille. Jos käy hyvä tsägä, voi olla, että saan itsekin välttää iän myötä tulevan hiusten harvenemisen. Jää nähtäväksi.

Mietiskelin tuossa, että jos päätän pitää – tai ainakin yrittää – nämä luonnonharmaani, niin varmasti jossain vaiheessa pitää leikata tuo lämpimänvaalea latva pois. Mikään pixie cut ei tule kysymykseenkään, mutta ehtiihän tuo kasvaa vielä, kun ei tässä nyt hetkeen olla vielä toimistolle palaamassa kuitenkaan. Toisaalta hyvä kampaaja osaa varmasti tehdä myös jonkun sävyhuuhtelun niin, että latvan ja tyven sävyero ei ole niin suuri.

Mutta on ihan pakko tunnustaa, että hiukan kieltämättä pelottaa, miten paljon harmaat hiukset vanhentaa ulkonäköä. En mitenkään ihannoi ikuista nuoruutta tai pakonomaisesti yritä näyttää ikäistäni nuoremmalta. Olen ihan hyvässä paikassa elämäni kanssa enkä kaipaa mitään keinotekoista teatteria.

Toisaalta en myöskään missään tapauksessa halua näyttää ikäistäni vanhemmalta. Nuorilla harmaat hiukset on tyylikkäät, edgyt ja coolit. Itselläni – niin pelkään – vain huolimattoman, jopa suttuisen, ja vanhuksen näköiset. Niin, se se sana on – olen täysin sinut ikäni kanssa ja sen, että en ole enää pari-kolmekymppinen, mutta en halua olla vanhus.

Jos totta puhutaan, olin ihan vähällä jättää nuo edelliset kuvat julkaisematta, kun tajusin, miten selkeästi harmaat hiukseni siinä erottuu. Olin aivan totaalisesti ällikällä lyöty kaikista ihanista ja kehuvista kommenteista, joita sain tänne blogiin, facebookiin ja instaan. Jotenkin tuntuu, että näissä kuvissa, joissa tuo jälleen yllättävän pitkäksi venähtänyt lämpimänvaalea latva on vapaana, harmaat erottuu hiukan hillitymmin… Vai onko vain oma silmäni tottunut?

Koko loppuiäksi päätöstä ei tietty tarvitse tehdä – ainahan voin mennä värjäämään hiukset uudelleen, jos harmaa alkaa ahdistaa. Toisaalta olisi kyllä ihana päästä värjäämisen riesasta, puhumattakaan kaikista niistä kemikaaleista. Nääs, nääs.. pitää nyt pohtia ja antaa yhdistetyn saikun & koronakaranteenin hoitaa hommansa.

Olisi kyllä superihana kuulla kommentteja tähän! Oletko itse tai onko joku tuttusi/sukulaisesi lopettanut värjäyksen ja antanut harmaiden näkyä? Mikä on ollut ihmisten reaktio? Onko mitään neuvoja Mintulle??


36 Responses to “Harmaat hiukset – tottakai, go for it vai ei ikimaailmassa eläkeläistukkaa?”

 1. Avatar Hola! sanoo:

  Kyllähän se harmaa muuttaa ulkonäköä, joskus radikaalistikin. Tätini oli värjännyt lyhyttä ja suoraa kuontaloaan koko ikänsä (tai ainakin niin kauan kuin minä hänet tunsin) punaiseksi, jolloin meikki, silmälasit ja vaatteetkin olivat siihen hiusväriin sopivat (makuasia, totta kai, mutta hänen mielestään). Hän sairastui syömään ja menetti hiuksensa syöpähoidoissa. Hoitojen jälkeen hänelle kasvoikin yllätyksekseen hauskasti kihartuva, paksu, alumiinin harmaa ja kiiltävä tukka. Hän ihastui lookiin niin paljon, että lopetti hiustensa värjäämisen siihen paikkaan. Ulkonäkö muuttui täysin ja hän koki tarpeelliseksi ostaa myös uudet silmälasit, uusia vaatteita ja jopa kodin sisustuksen :D
  Kaunis hän oli kummassakin värissä.

  • Minttu Minttu sanoo:

   No niinhän se muuttaa… Ja siis jos ajatellaan väriä ihan vain värinä ilman mitään ikään tms liittyviä assosisaatioita, musta ihan tuntuu, että harmaa tosiasiassa sopii silmieni väriin paremmin kuin tuo kellertävä blondi, jota olen viimeaikoina pitänyt. Mutta kun tuohon liittyy kaikenlaisia muita arvostuksia, niin kieltämättä arveluttaa..

   Muuten ihana juttu tuo tätisi tyylin vaihto. Toivottavasti hänelle kuuluu hyvää! Ja sinulle tietenkin myös! :)

 2. Avatar Maritta sanoo:

  Hei, kommentoin jo tuota edellistä postausta, jossa oli sinun hiustesi kuvat. Todellakaan harmaat hiukset eivät yksistään vanhenna ketään. Kun pukeutuu kivasti, hiuksissa on hyvä leikkaus ja vähän meikkiä sekä iloinen ilme, niin ei voi mennä vikaan. Itse olen 54 v. ja olen ollut 4 vuotta värjäämättä hiuksiani. Luonnostaan tummat hiukseni alkoivat harmaantua kolmekymppisenä. Väsyin juurikasvuun ja hiusvärit alkoivat myös kirvistelemään ihoani.

  Olen saanut pelkästään positiivista palautetta hiuksistani. Enimmäkseen ihmiset luulevat, että olen värjännyt ne harmaiksi. Niitä kyllä puhutellaan aivan viikoittain. Kampaajani kanssa suunniteltiin värin vaihto. Se kyllä kävi nopeasti kun minulla on lyhyet hiukset. Kolme kertaa tehtiin harmaita raitoja joten pahaa värirajaa ei ollut ollenkaan. Hän tsemppasi minua ja sanoi, että kyllähän tuo rohkeutta vaatii. Minulla meni vuosi tottua uuteen väriin. Peilistä katsoi aluksi ihan outo ihminen, mutta nyt en voisi olla tyytyväisempi

  Sinun harmaa värisi on todella kaunis ja kannustan uuteen hiusväriin! Hyvää syksyä!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Toivoinkin, että tulisit vielä tänne kommentoimaan tarkemmin! Jotain vastaavaa raidoitusta ajattelin kanssa pyytää – ja samalla leikata tuntuvasti hiuksista pituutta, vaikken ihan lyhyessä kyllä viihdykään. Kyllä nyt tuntuu, että haluan ainakin nähdä, miltä se näyttää. Mikäänhän ei estä hyppäämästä takaisin värjäyskierteeseen, jos siltä tuntuu…

   Hyvää loppusyksyä sinullekin! Ja suurkiitokset vertaistuesta!

 3. Avatar Laura sanoo:

  Ihanaa, että harkitset! Oma mielipiteeni on edelleen, että harmaa on upea ja kuvan perusteella sopii sinulle todella hyvin. Uskon, että olet rohkea kokeilemaan!

 4. Avatar Päivi sanoo:

  Hei Minttu! Ymmärrän täysin empimisesi – oman harmaan värin paljastaminen tuntuu jotenkin kovin isolta askeleelta. Minä ihailen muiden harmaita hiuksia (sinun sävysi on tosi kaunis), mutta arkailen harmautta itselläni. Mikä siinä mahtaa olla niin hankalaa? Kai se liittyy vanhenemiseen yleensä, sillä kulttuurimme ihannoi niin vahvasti nuoruutta. Sekin vaikuttaa, että varsinkin täällä Pohjoismaissa kaikki värjäävät hiuksiaan eikä luonnollisia värisävyjä ole juuri kellään. Olemme niin tottuneet siihen, että hiuksia kuuluu värjätä. Mutta ole sinä Minttu nyt rohkea ja anna kauniin harmaasi näkyä! Minä tulen perässä…

  • Minttu Minttu sanoo:

   Katsotaan nyt, miten tässä käy! Mutta joo, siis hiusten värjäämättä jättäminen = harmaiden esittely tuntuu melkein yhtä radikaalilta kuin säärikarvojen jättäminen ajelematta!! :D

 5. Avatar Nimetön sanoo:

  Toi on ihan upee harmaa,joten ilman muuta!!! Sähän olet tosi upea joka tapauksessa ja tähänkin voi suhtautua niin,että ellei se sitten olekaan oma juttu ( vaikka kaikista muista upealta näyttääkin), niin sitten vaan takaisin värjäyslavuaarin ääreen. Pääasia,että itse pidät.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Niinpä! Kiitos kannustuksesta! Ja tosiaan – mikäänhän ei estä palaamasta värjäämään, jos alkaa liika ahdistaa…

 6. Avatar kirsti pekari sanoo:

  Hei Minna,ethän ole vanhus, vaan ihanan vauvan mummo, jolle kuvissa oleva kaunis harmaa sopii hyvin, etenkin kun tukkasi on paksuja hyvinvoiva. Ja pääsisit eroon kemikaaleista. Hyvää jatkoa, vi hörs!
  Kirsti

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kiitos Kirsti! Mummuna on aivan hyvä ja ihana olla, mutta silti en haluaisi näyttää ikäistäni vanhemmalta…

 7. Avatar Kata sanoo:

  Sinulla on niin kauniit kasvot että harmaa tukka sopisi hienosti, oli sitten pitkä tai vaikka polkka!
  Harmaan tukan kanssa minusta näyttää tyyllikkäältä niin mustat kuin värikkäätkin vaatteet – esim puuteriset ja pastelliset sävyt!

 8. Avatar Sari sanoo:

  Sinuna laittaisin tummempia ja vaaleampia harmaita raitoja tuohon kellertävää osaan, ei siis ollenkaan tyveen. Näin on varmasti helpompaa tuo oman värin kasvatus siihen asti, että leikkaat osan latvasta pois. Kaunis harmaa sulla on 👍🏻.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kiitos vinkistä! Jotain tuollaista pitää kyllä suunnitella. Jonkinverran katkaisen mielelläni pituudesta, mutta ihan niin lyhyttä, että kaikki keltainen häviäisi, en kyllä osaa ajatella.

 9. Avatar Elmeri sanoo:

  Hiuksesi ovat upeat, ja harmaa sopii sinulle todella hyvin. Minusta kasvosi suorastaan säteilevät niissä kuvissa, jossa hiuksesi ovat kiinni, ja harmaa tulee selvästi esiin.
  Olemme saman ikäisiä, ja katson aina kadehtien, kuin sileä ja puhdas ihosi on, ja että näytät niin nuorekkaalta. Eli ainakaan minun silmissäni tai mielessäni et todellakaan ole vanhus. Pois se meistä! Naiset parhaassa iässä❤️

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi ihanaa, kiitos Elmeri! Tosiaankin siis tuntuu, että tässä nyt eletään todella hienoja vuosia – mahtava kuulla, että siellä on ikätoveri!! <3

 10. Avatar Norppa sanoo:

  Sulla on niin Valtavan Upea tukka, että se taatusti on hieno missä tahansa sävyssä! Tuollainen paksu tukka näillä virkavuosilla on sellainen harvinaisuus että herättää silkkaa ihailua aina!

  Minä tykkään luonnon harmaista hiuksista, omat on maantien vaaleat, niin tuskinpa harmaantuvatkaan kovin merkittävästi. Ainakin oman 80- v äitini hiukset edelleen tätä ihan samaa sävyä. Mutta siis todellakin go for it, jos harmaa sävy koko tukassa tuntuu liian ”tummalta”, niin voinee sinne turauttaa vaikka harvakseltaa jotain kirkasta vaaleaa raitaa luomaan valoisaa ilmettä kokonaisuuteen. Jännityksellä odotan kasvattelua!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi kiitos! Kyllä musta nyt tuntuu siltä, että ainakin testaan harmaata… Vaaleammat raidat on kyllä hyvä ehdotus kokonaisilmeen tasapainottamiseksi. :)

 11. Avatar Marika sanoo:

  Onpa sulla nätti ja paksu tukka ❤️
  Nää on toki makuasioita ja kaikki valinnat on oikein jos vaan itseä miellyttää, mut itse varmaan samassa tukkatilanteessa ehdottomasti en leikkaisi! En ymmärrä miks tietyssä iässä kauhean monet suomalaiset naiset tuppaa leikkaamaan hiuksensa vaikka ne ois ihanat, pitkät ja hyväkuntoiset, ku mielestäni siitä tulee monille yhdessä yössä 10v lisää ja sellane tätimäisempi look 😅 Eri asia jos on sellanen sähäkkä täti, monilla lyhyt tukka näyttää kyllä myös upealta joka iässä ❤️
  Leikkaamisen sijaan musta ois ihana lähteä tasoittamaan tota harmaan/lämpimänvaaleiden latvojen sävyeroa sekä viivasuoraa rajaa niin, että kävis ammattilaisen luona suunnittelemassa jonkun värikäsittelyn, jossa sävytettäis latvoja hieman kylmempään/ tuhkaisempaan vaalean sävyyn niin että sointuis oman harmaan kanssa nätisti, ja jotain balayage/freehand/raitasysteemiä häivyttämään selkeää rajaa. Ja juureen ei siis mitään käsittelyä, vaan pointtina nimenomaan sellainen käsittely, jonka myötä tukka näyttää hyvältä myös siinä vaiheessa kun antaa oman värin kasvaa! Aika monet tekee just noin, kun haluavat kasvattaa oman värin.

  Lämmin sävy kyllä tuo lämpöä ja nuorekkuutta kasvoille, mutta sulla on niin kauniin lämmin ja elävä iho kyllä muutenki, että uskon vähän kylmempienkin sävyjen toimivan hyvin.

  Ja sit vinkkinä ton ”vikan kampaamokäsittelyn” jälkeen, että jos alkaaki ehkä jotain pientä joskus himoamaan, ni aloin kans itse jossain vaiheessa kokemaan jatkuvan kemikaalien päähän tunkemisen aika inhana, mut sit löysin ja oon nykyään aivan rakastunut Cultivatorsin kasvivärisarjaan! Ruohonjuuri, jotkut Prismat myy, ja näitä käyttää jotkut ekokampaajatkin ❤️ Sarja on 100% kasviperäinen, saa just sillee luonnollisen hienovaraisesti hieman sävytettyä tukkaa, ja useimmat sävyt myös ”kulahtaa”/kuluu sillee nätisti asteittain, pysyen elävämpinä ja ilman sitä teollisten värien tarkkarajaista juurikasvua.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Liitos kommentista ja vinkeistä!
   Ihan lyhyttä ”aikuistukkaa” en ajatellutkaan leikata, mutta mahdollisesti katkaisen vähän latvoja. Jonkunlainen balayage-värjäys tarvitaan, että pystyy katsomaan peilikuvaansa kasvatusaikana. Täytyypä tsekata löytyykö täältä mistään tuota Cultivators-sarjaa. Niin harmi, että Ruohonjuuri sulki molemmat Tukholman myymälänsä keväällä!

 12. Avatar Sari Koo sanoo:

  Anna ihmeessä oman värisi kasvaa. Oma harmaa väri sopii upeasti sinulle eikä vanhenna yhtään. Jos myöhemmin tuntuu, että et viihdy omassa värissä, saahan hiukset sitten vaikka raidoitettua. Olen samanikäinen kuin sinä ja minulla oli maantienväriset hiukset, joita raidotin parikymmentä vuotta. Lopulta kyllästyin nopeasti esiintulevaan juurikasvuun ja kolmisen vuotta sitten päätin lopettaa kokonaan hiusten värjäämisen. Kun oma väri on tullut kokonaan esiin, se ei olekaan niin tylsä vaan maantienvärin seassa on paljonkin omaa harmaata ja monessa kohtaa on harmaanvalkoisia raitoja:). Minusta väri on paljon ”elävämmän näköinen” kuin raidoitettuna oli. Lisäksi aikaisemmin oman värin kontrasti raidoitettuihin hiuksiin sai luulemaan, että oma väri olisi synkkä, mutta eipä näin ollutkaan. Parasta tässä on, kun juurikasvua ei ole enää. Tsemppiä väripohdintoihin Minttu!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kiitokset vertaistuesta! Itseasiassa jo nyt tuntuu siltä, että eihän tuo oma väri ole ollenkaan niin paha kuin olen ajatellut. Varsinkin, kun hiukset on kiinni, kasvojen ympärillä on vain omaa väriäni ja ihan yllättävän hyvin se sopii… Siitähän tämä koko pohdinta lähtikin!

 13. Avatar Nimetön sanoo:

  Itse lopetin nejävuotta sitten värjäämiseen. Puolen vuoden juurikasvu jälkeen leikkasin aivan lyhyeksi, mikä minulle tosi outoa. Suuri muutos, lyhyet ja täysin harmaat hiukset. Tähän samaan tuli sukujuhlat. Vieraat ihmettelivät ja kehuivat. Jotkut luuli että olin käynyt kalliissa salongissa värjäyttämässä. Tykkäsin itsekin, mutta edelleen epäilen onko tämä hyvä. Korona aikaan hiukset taas kasvoivat yli olkapään. En tiedä tykkäänkö vai en. Voiko 50v olla jo harmaa. Vaikka ihmiset kehuvat silti myös ihmettelevät miksi näin nuorena harmaa se lisää omaakin epävarmuutta. Mutta harmaana jatkan, kun muistelen sitä valtavaa juurikasvun kasvu vauhtia. Tsemppiä.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Ihan lyhyitä en kyllä halua itse leikata. Joskus olen testannut sitäkin, enkä vain tunne oloani kotoisaksi. Ihan hyvä kysymys tuo, voiko viisikymppinen olla jo harmaa.. Omat hiukseni harmaantuivat oikeasti jo alle kolmikymppisenä, mutten siltikään tiedä, miten suhtautuisin.

 14. Avatar Vakkarilukija sanoo:

  Hei,

  Sinulla on upeat hiukset! Älä missään tapauksessa lyhennä niitä. Hiusten väri on makuasia, mutta että eläkeläistukka- ei ikimaailmassa. Sanotaan, mitä sanotaan, mutta harmaa on mummolook. Jatka värjäystä, mutta kokeile jotain vaaleaa kylmää sävyä. Se voisi olla sulle tosi raikas look.
  On aina iso yllätys, kun näkee pitkästä aikaa jonkun tuttavan, joka on lopettanut värjäämisen ja siirtynyt harmaaseen lookiin. Se tekee koko olemuksesta ihan eri ihmisen – eläkeläisen.
  Tämä on vaan minun mielipide. Itse värjään hiuksiani varmaan hautaan asti:)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kiitos kommentista! Et varmasti ole yksin mielipiteesi kanssa… Harmaiden hiusten värjäämättä jättäminen tuntuu aika radikaalilta teolta. Vähän samaan tyyliin kuin lopettaisi kainalokarvojen tai säärikarvojen ajelemisen – mitä en todellakaan aio tehdä!! Eli jos tässä nyt päädyn testaamaan luonnonharmaata, en todellakaan väitä, ettenkö palaisi vielä värjäämään!

 15. Avatar Jade sanoo:

  Hiuksissani on vahvasti punapigmenttiä ja nuorempana hiusvärini olikin lämpimän ruskea. Ensimmäiset harmaat hiukset ilmestyivät kolmekymppisenä. Raidoitin hiuksiani jatkuvasti kahdella värillä; viileän vaalealla ja viileällä ruskealla. Lopputulos oli aina keltaiset ja punaruskeaan vivahtavat raidat. Punapigmentti tulee esille juurikin värikäsittelyssä ja usein säikäytinkin uusia kampaajia pesupaikalla, kun raidat näyttivät oranssilta kesken vaikutusajan.

  Hain aina viileitä sävyjä, mutta niitä oli hankala toteuttaa. Kyllästyin käyttämään niin paljon rahaa hiuksiini sekä siihen tunteeseen, etten voinut saada värejä joita tavoittelin. Niinpä päätin kasvattaa oman väriset hiukset. Kasvatusprosessi oli aika hirveä, mm siinä vaiheessa kun pitkissä hiuksissa oli oma väri vasta korvan korkeudella. Kasvatuksessa meni monta vuotta, mutta odottaminen kannatti. Saan nykyisin kehuja hyvänvärisistä ”raidoista” ja moni hämmästyy kun kuulee hiusten olevan ihan luomut. Hiuksissa on ripaus tummaa ruskeaa, vaaleampaa ruskeaa, keskiharmaata sekä aivan hopeanvaaleaa. Eniten vaaleanharmaata on ohimoilla ja kasvojen lähellä, takaa ne ovat tummemmat.

  Ihmisten reaktiot pystyy jaottelemaan näin: naiset ihastelevat väriä sekä rohkeuttani, miehet kuittailevat harmaiden määrästä (ja ehkä salaa ajattelevat, etten välitä ulkonäöstäni kun en värjää harmaita piiloon).

  Itse olen sinut omien värieni suhteen eivätkä satunnaiset negatiiviset kommentit aiheuta mitään tunteita enää. On aika vapauttavaa olla oma luonnollinen itsensä. Pukeudun aika nuorekkaasti, joten en usko että hiusten väri minua paljoa vanhentaa. 👵🏼

  • Minttu Minttu sanoo:

   Jännä nyt sitten nähdä, millaisia kommentteja itse tulen saamaan. Voin kuvitella, että osan mielestä sopii hyvin, mutta jotkut eivät voi sietää! :)

 16. Avatar Ivy sanoo:

  Sulla on ihan superkauniit hiukset, joita pukee varmasti sekä harmaa että kuvissa näkyvä kaunis värjäys!

 17. Avatar Satu sanoo:

  Itselläni on hyvin samantyyppiset hiukset kuin sinulla. Pitkät ja paksut, lisäksi karkeat. Hieman päälle parikymppisenä tuli ensimmäiset harmaat hiukset ja siitä lähtien olen värjännyt hiuksia. Nykyisin värjään parin kuukauden välein juurikasvun sillä minulla harmaa juurikasvu tekee heti suttuisen ja likaisen vaikutelman. Värjäys on makuasia, mutta sinulla ihanan väriset hiukset muuten, itse laittaisin juureen vaaleita raitoja tai värjäisin juuren samalla värillä kuin muu värjätty alue. Paksut hiukset on mielestäni pitkänä kätevät, ne kun saa niin helposti kiinni ja voi väkertää erilaisia kampauksia. Välillä minulla oli lyhyet hiukset, aamulla meni paljon aikaa ja lakkaa hiuksia laittaessa, annoin kasvaa pitkiksi ja olen tyytyväinen.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Hyvin samanlaiset hiuskokemukset meillä vaikuttaa olevan. En itsekään jaksa lyhyiden hiusten kanssa, koska niitä pitää olla koko ajan laittamassa. Ja tosiaan tuo juurikasvu tekee suttuisen ja huolittelemattoman olon ja se on yksi suurimmista syistä, miksi haluaisin eroon värjäyskierteestä…

 18. Avatar Aikku sanoo:

  Hämäläinen tääl vasta nyt hitaana kommentoi. Päätös on vaikea, oon ite 58- vuotias ja koronan ja lapsenlapsen myötä päätin kokeilla harmaan kasvatusta. Mutta mikä pettymys, tää kasvaakin nyt niin outoa ruskean ja tumman sävyä, ihmettelen, miten se juurikasvu näytti aina ihan harmaalle. En anna periksi, tätä raitojen ja sävytysten kautta yritetään edelleen omaan väriin. Mulla ei oo kemikaalit tai edes edullisemmaksi tuleminen se ponsi tässä, ihan vaan haluaisin harmaat hiukset. Saattaa olla, että värjään harmaat, jos ei muuten onnistu. Jaan huolen vanhemmaksi tekemisestä. Mulla on lyhyet hiukset, niin räväkän leikkauksen avulla koitan torjua sitä eläkeläisen tukkaa. Ehkä irokeesimaisesti pystyyn edestä tms. Vaatteet, ilmeet ja hymy merkkaa toivon mukaan enemmän kokonaisuudessa kuin pelkkä hiusten väri. Joskus uhoan, että alan käyttää pelkkiä bändipaitoja, mustaa nahkaa ja converseja kun joskus taas sosiaalinen elämä alkaa. En ala oleen mikään varhaisvanhus😀

  • Minttu Minttu sanoo:

   Ihana asenne sulla!! Ja iso kannatus täältä bändipaidoille, mustalle nahalle ja consseille – niin sitä pitää!

Kommentoi