Robocopin paluu!

maanantai 23. marraskuu 2020

Päivän asu Mintun vetimet

Lupasin asukuvia – joten tässä niitä nyt tulee!

Ihan hurjasti ei juuri tällä hetkellä ole varsinaisia syitä pukeutua oikeisiin kaupunkivaatteisiin. Näin saikulla ollessa ei tarvitse miettiä edes satunnaisia videopalavereita eikä muita etäedustustehtäviä. Välillä on ihan pakko kuitenkin saada kiskoa päällensä jotain muutakin kuin kotiverkkarit ja päivittäisellä kävelylenkillä kuraantuneet lenkkarit.

Onhan se oikeastaan aika uskomatonta, että esim. viimeviikoinen visiitti sairaalassa, kyynärpään extraröntgenissä, aiheutti sen verran kuumotusta, että asua piti alkaa miettiä jo pari päivää aikaisemmin. Tai että miten tämä täällä meillä nyt taas pahentunut koronatilanne, minkä vuoksi välttelen jälleen jopa tuossa kävelymatkan päässä olevassa ostoskeskuksessa pyörimistä, tuntuu isolta pettymykseltä juuri sen vuoksi, että ei ole sitäkään vähää syytä laittautua ihmisten ilmoille.

No, iloitaan nyt siitä pienestä, mitä on – eiköhän tässä nyt jossain vaiheessa päästä tapaamaan ihmisiä muuallakin kuin Zoomissa.

Mintun vetimet asukuva

Tavallaan olen kyllä ihan kiitollinenkin tästä eristyksissä elämisestä. Koko viime talvi meni tosiaan käsi härvelissä ja ehdin kyllästyä perinpohjaisesti jokaikiseen niistä harvoista vaatteista, joita kyseisen hökötyksen kanssa kykenin käyttämään. Mitään kovin kattavaa valikoimaa en halunnut hankkia, koska tavoitteena (ja toiveena!!) on kuitenkin koko ajan ollut, että tässä pääsisi käyttämään normaalimitoituksella olevia vetimiä.

Nyt pitäisi yhteiselon käsivarsihärvelin kanssa olla loppusuoralla. Jos kaikki menee hyvin niin jouluun mennessä pitäisi olla taas kaksi kättä käytettävissä – uskomatonta!!

Mintun vetimet asukuva

Mintun vetimet asukuva

Pelastukseni on ollut salliva oversize-muoti – vaikka kyllä täytyy sanoa, että olen todellakin oppinut nyt myös palauttamaan ei-sopivat nettiostokset. Yllättävän monessa vaatteessa on sitten kuitenkin varsin ”normaalit” hihat, vaikka muuten mitoitus olisi reilu.

Pitkä neuletakki, laadukkaan ja muhkean tuntuista villasekoitetta, löytyi Henkkamaukalta. Se on toimittanut myös päällysvaatteen virkaa, sillä riittävän väljähihaisten takkien löytäminen on ollut käytännössä mahdotonta. Tai ainakaan sellaista takkia, josta olisin valmis maksamaan pyydetyn hinnan, eli josta tykkäisin niin paljon, että haluaisin käyttää sitä myös sitten, kun härveli on historiaa, ei ole osunut kohdalle. Etenkin talvitakkien kohdalla, makuni on enemmän räätälöity kuin oversize, enkä voisi kuvitellakaan hankkivani kunnon päällysvaatetta vain yhtä tai edes kahta talvisesonkia varten.

Housut on tosi hyvä löytö Lindexiltä. Tarvitsin viime talvena yhteen työtilaisuuteen (voi niitä aikoja!!) housut, jotka on fiksummat kuin farkut mutta rennommat kuin suorat housut. Lindexin tummansiniset, villasekoitekankaiset reisitaskuhousut sopii kuvaukseen just eikä melkein. Eipä nyt näköjään tullut otettua kuvaa taskuista, mutta ne on tikkauksineen ja taskunläppineen oikein kivat.

Paita on joku erittäin random no-name sporttipaita Åhlénsilta. Sen paras puoli, ok värin lisäksi, on laajat hihansuut, joista härveli pujahtaa läpi ilman kivuliasta pujottelua.

Tennareitten erinomaisuus on samaa luokkaa: valkoinen väri ja slip-in -malli (yhdellä kädellä ei paljon nauhoja solmita…) oli filttereinä, kun etsin Zalandosta kaupunkikäyttöön sopivia sneakersejä. Nuo Skechersin tossut oli kaikkein eniten basic – ja sittemmin ovat osoittautuneet aivan erinomaisiksi käytössä pehmoisen ja jalkaan muovautuvan vaahtomaisen sisäpohjan ansiosta.

Mintun vetimet asukuva

 • neuletakki, H&M
 • t-paita, Åhléns
 • housut, Lindex
 • tennarit, Skechers
 • kassi, Carin Wester


4 Responses to “Robocopin paluu!”

 1. Avatar Nimetön sanoo:

  Kiva skarppi asu,mahtavaa,että olet jaksanut ottaa kuvat! Vaikka juhla-asuista on ihana katsella kuvia, niin kyllä tälläisistä kivoista arkilookeista saa silti eniten inspistä omaankin pukeutumiseen varsinkin nyt,kun kiusaus jämähtää verkkareihin on suuri..
  Ihan upea juttu myös,että käsi on paranemaan päin!

 2. Avatar Aikku sanoo:

  Kiitos asukuvasta. Hyvä välimallin ratkaisu noi housut, näyttää mukavilta. Koko päivän palavereissa ei jaksa istua normi farkuissa, vaikka ne tyyliin puolesta voisikin mennä. Ns.suorat housut jotain random ”treviraa” eli ennenvanhasta sekoitekangasta ei ole sen innostavampi ajatus. Vois olettaa, että ett kun taas aletaan töissä olemaan normisti, niin mukavanoloinen pukeutuminen säilyy kuitenkin, on tää niin kivaa etätöitä tehdessä ollut. Tsemppiä robottikäden piilotteluun, ei varmaan ihan helppo haaste sun kaltaiselle tyylikkäälle pukeutujalle.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Voi kiitos Aikku! On kyllä tosiaankin mielenkiintoista nähdä, miten tämä kaikki tulee vaikuttamaan myös pukeutumiseen. Olen juuri katsonut putkeen sekä The Crownia että The Queen’s Gambitia Netflixiltä ja molemmissa käy hyvin selväksi, miten pukeutuminen muuttuu, kun asema, olosuhteet ja koko yhteiskunta muuttuu. Voi olla, että kotimukavuus siirtyy toimistolle – tai sitten tulee (pukeutumistrendeille tyypillinen) vastareaktio verkkarimeininkiin ja ihmiset haluavat päinvastoin hyvin muodollista ja räätälöityä pukeutumista!

Kommentoi