Kylpyhuoneen uusi freesimpi ilme

maanantai 25. tammikuu 2021

Kylpyhuoneremontti

Tiedän, että olen jo ikuisuus sitten luvannut kuvia uudesta ihanasta keittiöstäni. Kuvien ottaminen on nyt valitettavasti venähtänyt ihan älyttömästi. On ollut niin hurjan pimeää ja harmaata täällä meillä, että tekniset taitoni ovat olleet koetuksella (kyllä, aivan kateudesta vihreänä olen katsellut mm. kotikulmilta Tampereelta someen postattuja ihania aurinkoisia ja kirkkaita talvipäiväkuvia, ei vaan meillä sellaista). Ne harvinaiset vähän valoisammat hetket on tullut vietettyä pääosin ulkona ahneesti aurinkoa tankaten – eikä keittiötä kuvaten. Joku ihme näprääjä onnistuu myös levittämään ziljoona parallellisti pyörivää projektia keittiön tasoille välittömästi, kun jonkinlainen järjestys olisi tuloillaan.

Kylpyhuoneessa valaistusolosuhteet on aina, mitä ovat, joten ajattelin tässä välipalana esitellä pienen kylppärin freesausprojektin, jonka toteutin samaan syssyyn keittiöremontin kanssa.

Aivan heti projektin aluksi tein itselleni selväksi, että tässä on nyt tavoitteena saada toimivampaa säilytystilaa ja visuaalisesti vähemmän meluisa ympäristö – eikä mihinkään kattavampaan kylpyhuoneremonttiin ole sen paremmin rahkeita kuin budjettiakaan. Tällaisilla hommilla on helposti taipumus eskaloitua ja kyllähän jossain vaiheessa yllätin itseni haaveilemasta laattavalikoiman keskeltä. Periaatteessa nykyisissä laatoissa ei ole mitään vikaa ja muutenkin pesutila toimii ihan ok (kylpyamme menee kyllä varmasti vaihtoon heti, kun taas jaksan alkaa säätää…). Säilytysratkaisut ja yleinen ilme olivat ne pahimmat murheenkryynit.

Kylpyhuoneremontti

Jeppp. Tässä karu totuus!

Säilytyshuonekalujen virkaa toimittivat:

  • valkoinen IKEAn allaskaappi, joka palveli aikoinaan edellisessä kodissa Karkin ja Peetun kylppärissä. Allasputken reiän päällä komeilee kaksi niinikään IKEAn rottinkikoria niellen sisäänsä epämääräisen lauman hiustuotteita ja muuta sekalaista roinaa. Allaskaappi oli pahasti kulahtanut ja oikeastaan tuomittu kierrätykseen jo, kun vuonna 2009 muutimme tähän osoitteeseen tyttöjen kanssa. Kylppäriin tarvittiin kuitenkin säilytystilaa, joten tuo sai jäädä paikoilleen väliaikaisesti (= 11 vuotta!).
  • Lundian avohyllykkö on hankinta jo niiltä ajoilta, kun asuttiin vielä Suomessa. Sillä on ollut monta sijoituspaikkaa kolmessa eri kylpyhuoneessa, lastenhuoneessa ja mm. akvaarion hyllynä. Se on kulunut, mutta oikeastaan oikein kauniisti. Kylppärin uudistuksen yhteydessä se muutti parvekkeelleni.
  • Pieni, rämä ja ruma peilikaappi, joka on ollut inhokkilistallani muuttopäivästä lähtien!

Tavallaan tykkäsinkin tuosta boheemista kaikki-tavarat-esillä -lookista. Suurin ongelma oli se, että mitään ei ikinä löytynyt mistään ja kaikki pölyyntyi & muuttui ällöttäväksi sitä mukaa, kun toisesta päästä ehti siivoamaan. Tykkään järjestyksestä ja erityisesti siitä, että sitä on helppo pitää yllä. Lisäksi useimmat kosmetiikkapurnukat on tosi sieviä ja siksi niitä on paljon mukavampi pitää nätisti kuin hujan hajan kaikissa ihme koreissa.

Kylpyhuoneremontti

Vanha peilikaappi oli aivan karsea! Epäkäytännöllinen, huono valaistus, aivan liian pieni (jossain vaiheessa käytössäni oli vain keskihylly, Karkin oli ylin ja Peetun alahylly) ja ruma on vain päällimmäiset epäkohdat. Okei, hyvä on, joka suuntaan kääntyvä peiliovi oli kyllä oikein kätsy apu hiusten laitossa. Eli ei nyt pelkkää pahaa siitäkään.

Kylpyhuoneremontti

Uusi ihana freesi peilikaappi Kvikin kylpyhuonevalikoimasta! I loooove it!!

Otin isoimman peilikaapin, mitä tuohon tilaan mahtuu – ja olen niin tyytyväinen! Tilaa on reilusti kaikille ihanille pulloille ja purnukoille – ei tee tiukkaakaan. Hyvin mahtuu myös pieni kuppi korvakoruille ja vähän isompi hiussoljille. Valo on erinomainen ja kaksipuoleiset peiliovet varmistavat takaraivonäkymän, eli että hiusten laittaminen sujuu entiseen malliin.

Kylpyhuoneremontti

Myös seinään kiinnitetty laatikosto on Kvikiltä.

Halusin entisen ”meluisuuden” ja sekamelskan tilalle selkeyttä ja puhtaita linjoja. Samanaikaisesti piti olla supertarkkana budjetin kanssa. Keittiöremontti oli kuitenkin juuri nielaisemassa pienen omaisuuden, joten kylpyhuoneen kanssa sai olla erittäin kieli keskellä suuta. Yritin tasapainoilla linjalla hyvä-toimiva-kiva ja mahdollisimman edullinen.

Valitsin kuitenkin kaksi laatikostoa, koska edellisen säilytyskaaoksen jälkeen kammoksuin ajatusta kaapeista, vaikka ne olisikin tullut edullisemmaksi. Kaappien kanssa ongelma on helposti se, että vain etummaisia asioita tulee käytettyä, loput hautautuvat jonnekin perukoille. Kaksi syvää ja neljä matalampaa leveää laatikkoa nielaisee sisäänsä valtavan määrän kampetta, mutta kaikki pysyy silti hyvin näkösällä ja helposti käytettävissä.

Jotain kivaa ja ihanaa piti myös saada ja siksi tuo kaunis graniittilevy. Lavuaari on laatikostoa vastapäätä ja siinä peilihylly on vastaavaa vaaleaa graniittia. Tajusin juuri, että se ei näy edes heijastuksena missään kuvassa… Viimeisessä näkyy pieni kulma sentään. :D

Kylpyhuoneremontti

Aikamoinen upgreidaus kylpyhuoneen tasolle – eikö vain!

Kylpyhuoneremontti

Tässä klassinen ennen – jälkeen -kuva oviaukosta sisään kylppäriin. Perspektiivi on vähän eri, mutta mielestäni tästä näkee hyvin myös sen, miten tila tuntuu nyt isommalta, vaikka oikeasti uusi laatikosto on vain marginaalisesti pienempi kuin tuo vanha hässäkkä.

Kylpyhuoneremontti

On se vaan hieno! (Uudet ihanat Balmuirin pyyhkeet kruunaa fiiliksen!)

Kylpyhuoneremontti

Bonusesittelyssä Karkin ja Cissin itse tekemä laventelisaippua. Laventeli on peräisin mun palstaltani! <3


2 Responses to “Kylpyhuoneen uusi freesimpi ilme”

  1. Avatar Tuula sanoo:

    Kiva tuo uusi peilikaappi. Itselläkin olisi haaveena tehdä pieni kylpyhuoneremontti täällä Porissa. Meilläkin on ongelmana se, että säilytystilaa kaikille purnukoille ei meinaa riittää. Uusi taso olisi myös toiveissa.

Kommentoi