Torstai Tarot – uusikuu Kaloissa

torstai 11. maaliskuu 2021

Tuntuu siltä kuin tässä oltaisiin jo oltu vuosi jonkinlaisessa aikavakuumissa. Niinkuin aika olisi pysähtynyt tai ainakin muuttanut radikaalisti etenemisen logiikkaa. Omassa elämässäni on tapahtunut valtavan isoja, suorastaan mullistavia asioita, skaalan kaikista ääripäistä. Ja silti aika on jotenkin pysähtynyt tai sulautunut yhteen. Joinain päivinä on työpäivä, joinain ei, joinain päivinä naputtelen Torstai Tarotia – ja silloin on torstai – muulloin ei. Monesti on hankala muistaa tapahtuiko jokin asia eilen, viime viikolla tai kenties jo tammikuussa. Kaikki on samaa puuroa.

Alustuksen tarkoituksena on valottaa hiukan uudenkuun uusiin alkuihin ja uuden luomiseen liittyvää energiaa. Kaiken eristyksen ja puolisuljettujen yhteiskuntien keskellä voi olla hiukan haasteellista suhtautua positiivisesti mihinkään eteenpäin tähtäävään toimintaan. Täysikuun luopumista ja irtautumista tukeva energia sopii jotenkin paremmin korona-ajan reunaehtoihin.

Nyt lauantaina uusikuu on Kaloissa ja sikäli vähemmän sähäkkä tai vaativa kuin monet sisaruksistaan. Jos mielessä on ollut maalaminen, piirtäminen, luova kirjoittaminen tai musiikin tekeminen, nyt on hyvä hetki aloittaa. Samoin uudet ihmissuhteet tai nykyisen suhteen nostaminen seuraavalle tasolle toimii. Aina toimiva uudenkuun rituaali: kirjoittaa ylös haaveita, toiveita ja tulevaisuuden visioita, piirtää sanoilla kuva unelmien elämästä, jonka haluaisi, jos ei olisi mitään rajoitteita, huolia tai ongelmia, toimii erinomaisesti myös tämän uudenkuun aikana!

Katsotaanpas sitten seuraavaksi, mitä kortit kertoo. Homma toimii näin:

 • Vedä syvään henkeä, sulje halutessasi silmät ja keskity. Valitse sitten yllä olevista korteista se, joka tuntuu intuitiivisesti eniten oikealta.
 • Skrollaa postausta eteenpäin. Paljastan lopussa kortin ja kerron mikä viesti sillä on tulevalle viikonlopulle.

Ihan ensimmäiseksi kuitenkin katsaus kortteihin valikoituneiden kristallien energioihin.

Akvamariini

Merimiesten ja merillä liikkujien suojeleva onnenkivi, joka lisää rehellisyyttä, puhetaitoja ja idearikkautta. Auttaa oikeiden sanojen valinnassa ja lisää luovuutta sekä tuo onnea ja harmoniaa ihmissuhteisiin.

Ametisti

Syvästi rauhoittava superkristalli. Auttaa pääkipuun, univaikeuksiin ja suojaa stressiltä sekä negatiiviselta energialta. Puhdistaa kroppaa, vahvistaa intuitiota ja vaistoja. Monipuolisia parantavia vaikutuksia.

Sodaliitti

Auttaa löytämään ja ilmaisemaan todellisia tunteita, vahvistaa omaa tahtoa ja uskoa omiin valintoihin. Parantaa itseluottamusta, auttaa rauhoittumaan, tuo viisautta ja vahvistaa havaintokykyä, kestävyyttä sekä luovaa ilmaisua. Sodaliitti auttaa myös luottamaan omaan intuitioon.

 1. Lanttien Ritari

Jokin iso projekti tai prosessi joko töissä tai yksityiselämässä on tullut päätösvaiheeseen. Nyt on sadonkorjuun aika. Tunnet itsesi epäilemättä varsin väsyneeksi, mutta on hyvä muistaa, että välillä on täysin ookoo vetää henkeä. Olet täysin ansainnut palkkiosi ponnisteluista.

Vinkki viikonlopuksi: Selkeät päämäärät, vastuuntunto, toimeliaisuus ja ahkeruus, projektit ja tehtävät, jotka suoritetaan hyvillä mielin antavat paljon mielihyvää. On tärkeää nauttia siitä mitä tekee, oli se miten yksinkertaista tahansa. Rutiininomaisuus ja pakon tunne hävittää ilon mistä tahansa. Nauti saavutuksista ja anna itsellesi lupa hengähtää välillä.

 2. Sauvojen 6 – Voitto

Tiedossa on iloa, lämpöä ja onnistumisia. Ehkä edessä on todellinen läpimurto asiassa, jonka aiheuttama menestys koituu sekä sinun että lähipiirisi eduksi. Sauvojen 6 symboloi voimakasta positiivista itseluottamusta, tasapainoa ja luovuutta, joka on eduksi kaikenlaisissa käyntiin laitettavissa hankkeissa. Maaperä on nyt hedelmällinen ja tunnet sen selkeästi sormenpäissäsi.

Vinkki viikonlopuksi: Edessä on merkittävä läpimurto ja aikaisemmin mahdottomilta näyttäneet tavoitteet toteutuvat tai muuttuvat saavutettaviksi. Kortti kuitenkin varoittaa omimasta menestystä kokonaan itselle. Anna avokätisesti tunnustusta kaikille osallisille ja jaa menestyksen hedelmät, niin huomaat kaiken moninkertaistuvan.

 3. Lanttien 3 – Toiminta

Viikonlopusta vaikuttaisi tulevan varsin arkinen ja työntäyteinen. Tunnet olosi realistiseksi ja haluat tehdä työsi kunnianhimoisesti ja hyvin. Kortin keskellä oleva kolmion mallinen kristalli kuvaa saavutettua selkeyttä. Elämä on pääosin arkea, joten on hyvä osata nauttia käytännöllisistä asioista ja kaikenlaisten tehtävien huolellisesta suorittamisesta.

Vinkki viikonlopuksi: Yksinkertaistenkin toimien ja tehtävien tekemisessä nautinto kasvaa, kun niihin suhtautuu antaumuksella ja kunnianhimoisesti. Usein kuitenkin on eduksi, jos työn voi jakaa jonkun kanssa. Näin molemmat saavat mahdollisuuden kehittyä ja oppia toisiltaan.

Aikas maanläheiset viestit tuli tällä kertaa kaikille. Itselleni nostin ykkösen – ja täytyy kyllä tunnustaa, että en nyt heti keksi, mikä voisi olla se projekti, joka nyt olisi tullut päätökseen. Yleensä uutta tekemistä pukkaa siihen tahtiin, että loppuun saatetut unohtuu välittömästi, kun ne eivät enää vaadi huomiota. Mutta ehkä viesti onkin juuri se. Välillä pitää osata myös pysähtyä…

Ihanaa viikonloppua!!


6 Responses to “Torstai Tarot – uusikuu Kaloissa”

 1. Avatar Heidi Halonen sanoo:

  Nämä Tarot-hommat on niin innostavia! Sain omat kortit joululahjaksi mutta käytön harjoittelu on haastavaa.. tuntuu etten opi ulkoa mitään mutta vaatii varmasti aikaa, ja että virittää omat ajatukset oikeasti siihen mitä on tekemässä..

  • Minttu Minttu sanoo:

   Todellakin hauskaa ja kiinnostavaa puuhaa! Pikkuhiljaa olen itse opetellut korttien merkityksiä. Yksi hyvä tapa (jos ei halua alkaa päntätä merkityksiä) on aina aamulla nostaa ”päivän kortti” ja sitten illalla miettiä, miten sen sanoma ilmeni päivän mittaan. Onnea matkaan – kyllä se siitä pian luonnistuu!

 2. Avatar Hola! sanoo:

  Osuipas kortti taas kohdalleen. Mua kiinnostaisi tietää, miten ja miksi päädyit käyttämään tarot-kortteja? Mua kiinnostaisi itseänikin hommata pakka. Onko sulla mitään vinkkejä, miten aloittaa ”tarot-harrastus” kotona itsekseen ja miten löytää sopiva pakka? Minkälaisia kysymyksiä esität tai asetelmia luot tarot-hetkeen? Tämä olis muuten mahtava postausaihe :) Vai onko liian henkilökohtainen?

  • Minttu Minttu sanoo:

   Hei Hola! Ihana – ja tosi laaja – kysymys! Itse olen ollut jo ihan alakouluiästä alkaen tosi kiinnostunut astrologiasta (tyypillinen Kalat siinä mielessä! 😅) ja tarotit on hyvin lomittunut astrologiaan. Kipinän hankkimaan oman pakan sain niinkin hassusti (tai tyypillisesti, mitä meikäläiseen tulee), kun ruotsalaisessa Ellessä oli muotireportaasi, missä käytettiin tarot-symboliikkaa. Pakka pitäisi valita niin, että se puhuttelee visuaalisesti. Siksi itse päädyin tuohon Thoth Tarot -pakkaan, vaikka se on kuulemma aloittelijalle haastava. Useimmat aloittaa Rider-Waite -pakalla, mitä monet työkseenkin kortteja lukevat käyttävät.

   En ole vielä koskaan lukenut kortteja muille kuin itselleni – näitä Torstai Taroteja lukuunottamatta – tuntuu, että vastuu on liian suuri. Itselleni luen ”päivän kortin” samaan tapaan kuin mitä nämä Torstai Tarotit ja se on aika mutkaton hetki (tosin käytän aina sopivaa kristallia, kun nostan kortteja) ja tarpeen tullen teen kolmen kortin menneisyys-nykyisyys-tulevaisuus -jakoja. Yleensä uuden kuun tai täysikuun aikaan tuo – ja suurina käännekohtina Kelttiläisen Ristin (googlaa!), mutta siinä on aina niin paljon tulkittavaa, että luotettavimmalta tuntuu tuo kolmen kortin jako.

   Isompia lukuhetkiä valmistelen salvialla ja polttamalla yhtä tiettyä kynttilää & asettelemalla sopivat kristallit asemiin. Lähinnä tuo on sitä varten, että olisin itse vastaanottavaisempi. Olen havainnut, että kortit on oikeassa, vaikka söisin makkaraa samalla, kun luen!

   • Avatar Hola! sanoo:

    Tää on kyllä mielenkiintoista! Tein hetki sitten elämäni ensimmäisen tarot-luennan itselleni tuolla kolmen kortin menneisyys – nykyisyys – tulevaisuus metodilla ja se oli todella mielenkiintoinen ja innostava kokemus! Olet toiminut mulle inspiraationa tarotien suhteen! Kiitos siitä :)

    Onko sulla jotain suositusta korttien tulkinnanoppaalle? Mulla on Thoth-pakka käytössäni.

    • Minttu Minttu sanoo:

     Ai, kun kiva kuulla, että olet innostunut!! Tää on kyllä mielenkiintoista ja koko ajan oppii lisää!

     Mulla on kirja ”Själens spegel” kirjoittanut Gerd Ziegler, mutta se on aika pinnallinen mielestäni (luulisi, että tuo löytyy myös suomeksi). Eniten käytän apuna näitä kahta sivustoa: https://www.angelpaths.com/ ja https://www.corax.com/tarot/cards/ Niillä on varsin erilaiset tyylit, mutta tuntuu että kun katson kummastakin saman kortin tulkinnan, niiden kombinaatio avaa ihan uudenlaisen näkemyksen.

     Googlaamalla löytyy lisää tietoa vaikka kuinka paljon! Tässä saa helposti illat kulumaan.. 😅

Kommentoi