Kohti uutta normaalia!

keskiviikko 19. toukokuun 2021

Ei ole kyllä mitään rajaa, miten paljon rakastan tätä loppukevään fiilistä, kesän lupausta. Päivällä on jo lämmintä, auringossa suorastaan kuuma, luonto on ihanan vaaleanvihreä ja sydämessä pakahduttava, villi tunne siitä, että koko kesä on vielä edessä. Kaikki on mahdollista, minkään kanssa ei ole vielä kiire.

(Sivuhuomautus: siis miten poskettoman hienoja on nuo mun palstallani pönöttävät dekadentit korallinväriset kerrotut narsissit!? Syksyllä ostin pari pussia kukkasipuleita puoli-ilmaiseksi Lidlistä ja olin aika epäileväinen mahtaako heistä mitään tulla, mutta aloittelijan tuurille ei näköjään näy loppua vieläkään!)

En yleensä rakentele bucket listoja asioista, joita haluan tehdä tai saavuttaa – (sinänsä outoa, koska muuten rakastan tehdä listoja ihan mistä vaan) mutta nyt tilanne on erityinen monestakin syystä. Ensinnäkin kaksi edellistä kesää on mennyt tätä onnetonta robocop-kättä potien. En ole uskaltautunut edes uimaan rikkinäisen kyynärpääni kanssa ja muutenkin monet asiat, joita normaalisti tykkään tehdä, ovat olleet mahdottomia, tai ainakin mahdottoman hankalia, toteuttaa. Yhä vieläkin mennään sordinolla, mutta koska loppuelämä tulee vietettyä puolikuntoisella käsivarrella, parempi opetella sopeutumaan ja nauttimaan siitä, mistä pystyy. Uusi normaali robocop-käsivarren kanssa toisin sanoen.

(tässä kuvassa naapuripalstan ihanasti kukkiva luumupuu)

Toinen uuden normaalin askel tuli otettua tänään: sain ensimmäisen shotin koronarokotetta! Tarkoittaa siis sitä, että ajatus maailman asteittaisesta aukeamisesta ei enää tunnu täysin science fictionilta. Oikeastaan jo eilen illalla alkoi fiiliksissä selkeä muutosprosessi. Ihan kuin kohta puolitoista vuotta kestänyt horros olisi hälvenemässä. Valo tunnelin päässä ei enää ole vain teoreettinen konsepti vaan jonkinlainen seuraava todellisuus on jo ihan melkein kosketusetäisyydellä.

Unelmieni kesän bucket list koostuu sekä asioista, jotka tuntuvat vähän itsestäänselviltä ja siksi saattavat jäädä ihan liian vähälle huomiolle, että jutuista, jotka helposti jää vain suunnitelmiksi. Esim. viime kesänä tajusin aivan liian myöhään, että parhaan uudet perunat –kauden aikana en syönyt tuota superherkkuani kuin ehkä kerran tai kaksi. Ja sitten toisaalta haluan myös nyt ihan tietoisesti ja hetkeen pysähtyen nauttia myös näistä viimeisistä korona-ajan hyvistä puolista, etenkin etätöiden tarjoamasta joustavuudesta.

Kesällä 2021 aion:

 • Syödä uusia perunoita koko tulevan vuoden tarpeiksi!
 • Uida järvessä, meressä ja uima-altaassa (uima-altaan kanssa voi tulla hankaluuksia – mutta pitää laittaa vähän haastetta listalle :D)
 • Istua laiturilla ja katsella kaikessa rauhassa auringonlaskua
 • Saunoa! Monta kertaa! (tämäkin ihanuus on ollut käden vuoksi katkolla)
 • Syödä helteen pehmittämää pehmistä silmät sikkaralla
 • Poimia marjoja ilman paineita pakastamisesta tai muusta säilömisestä
 • Herätä aamulla aikaisin ja tassutella kahvin kanssa katsomaan auringon nousua ja maailman heräämistä
 • Pitää ainakin kahdet grillijuhlat! (viime kesänä tuli pidettyä vain yhdet – ja se on liian vähän!)
 • Käydä työaamuna uimassa ennen töiden alkua
 • Tanssahdella palstalla ”Sommartider hej hej..” ja ”Walking on Sunshine” (ja mitä näitä nyt on..) rikkaruohojen kitkemisen lomassa
 • Istuskella ulkosalla kesäyötä nuuskutellen
 • Rakentaa hiekkalinnan Böniksen kanssa
 • Kattaa kesäisen herkkupiknikin laiturille
 • Kaivaa vesivärit taas naftaliinista (kyllä pensseli jo sen verran pysyy hyppysissä!) ja mennä järven rantaan maalailemaan
 • Loppukesästä voisi varmasti jo uskaltaa testata, miten sujuu robocopilta fillarointi!
 • Opetella Sunshine-kisun kanssa valjaissa ulkoilua
 • Lähteä unelmien mökkilomalle Suomeen!! (mökki on jo varattu – Jeeeee!!)

Aion myös olla stressaamatta siitä, että tänä kesänä lomaa ei ole niin paljoa. Kyllä kesä on myös iltaisin ja viikonloppuisin. Kun lisäksi muistaa hengittää ja elää hetkessä, on helpompi olla onnellinen myös siitä, että uuteen normaaliin ja toimistolla ramppaamiseen ei tarvitse palata aivan ihan vielä. Kaipaan kyllä jo kovasti office-elämän stimuloivaa tempoa ja vuorovaikutusta kollegoiden kanssa – etenkin näin yksin elävänä sinkkuna aikuiskontaktit on koronacationin aikana olleet aika rajalliset.

Mutta oikein mukavaa, että tässä on ensin nyt tämä kesä ja kaikki sen mukanaan tuomat ihanuudet. Syksyn alku on muutenkin ollut itselleni aina sellainen minimittakaavan uusi vuosi. Silloin on hyvä aloittaa uuteen normaaliin sopeutuminen tosissaan.

Mutta tosiaankin ensin KESÄ!!


4 Responses to “Kohti uutta normaalia!”

 1. Nimetön sanoo:

  Itsekin olen jo saanut ekan rokotteen ja jotenkin suhtaudun siihen kuin korteen, joka tulee johdattamaan meidät ulos tästä tilanteesta. Samaan aikaan muistan mietteeni viime kesältä tyyliin ”onneksi on kesä, hyppäisin varmaan ikkunasta,jos tämä pitäisi kokea marraskuussa”. Niinpä. Joka tapauksessa ihanaa meissä ihmisissä on se, että jaksamme aina kuitenkin uskoa parempaan. Ja kuten sanoit kesä on edessä ja siitä on syytä nauttia täysin rinnoin. Nyanssien taju on kyllä ainakin omassa elämässäni noussut tärkeään asemaan; kun ei koko ajan touhota tulevasta, jää mahdollisuus herkistyä hyvään juuri nyt. Ruisleipä voilla. Uusien perunoiden odotus. Parsa, hollandaise ja uppomunat. Valkovuokot. Kirsikankukat. Kukkiva magnolia.
  Yritän tällä kaikella sanoa, että vaikka kaipaan ja toivon takaisin lukemattomia asioita ajalta ennen koronaa, niin samalla toivon kykeneväni kantamaan mukanani tiettyä herkkyyttä, joka aktivoitui koronan aikana.

  • Minttu sanoo:

   Olen kyllä niin samoilla linjoilla! Ihanaa, että maailma taas pikkuhiljaa alkaa avautua, mutta mikään ei voita sitä onnea ja iloa, jonka voi löytää nauttiessaan pienistä hetkistä juuri tässä ja nyt!

 2. Hola! sanoo:

  Mitä ihmettä?? Onko sulla kissa nimeltä Sunshine? Miten olen tämän missannut?? Bucket list vaikuttaa ihanan kesäiseltä toteutuskelpoiselta ja pystynkö tulkitsemaan rivien välistä, että käsi voi jo paljon paremmin?
  Mun kesän bucket list koki totaalisen muutoksen, kun päätin tehdä elämässäni yhden suuren muutoksen nyt ja vaihtaa epätyydyttävän ja kuluttavan ansiotyön toiseen vaihtoehtoon (toivottavasti tyydytystä ja merkitystä tuovaan, luovuuden käyttämistä mahdollistavaan ja vähemmän stressaavaan versioon; sama ala, mutta vähän eri kuviot). Tarot-korteista oli muuten paljon apua tätä ratkaisua pohtiessa ja tehdessä :) Näin se tietoisuus kasvaa.
  Anyway aion myös
  – uida (lähes) joka päivä meressä, niin aamulla ennen töitä, iltapäivällä töiden jälkeen ja illalla ennen nukkumaan menoa
  – nauttia luonnosta ja opetella lähentymään sen kanssa
  – tehdä mun uudesta työympäristöstä ja -kuvioista itselleni (ja sen myötä myös muille) viihtyisän, mieluisan ja inspiroivan ja katsoa, mitä kaikkea se vielä mulle mahdollistaa
  – keksiä tai löytää uusia herkullisia vegaanisia grillireseptejä
  – pitää silmät avoinna omaa tulevaa kotia/mökkeröistä ajatellen
  – kokea pitkästä aikaa jonkinlaisen romanssin :D
  – tehdä juhannuksen aikana jonkinlaisen merkittävän tarot-tulkinnan (onko sulla ideoita?)
  – yöpyä teltassa edes kerran (meren rannalla tai metsässä)
  – käydä saaressa
  – opettaa ja valmentaa mun hivenen pelokasta, mutta koko ajan rohkaistuvaa kissaa vailjailla ulkoiluun
  – fillaroida ja harrastaa liikuntaa ja pitää muutenkin kehosta huolta sitä arvostaen, eikä rääkäten ja kiduttaen
  – juoda hyvä viiniä ja kokeilla ainakin paria uutta homemade cocktailia (täytyykin tsekata sun vanhoja reseptejä)
  – ja tehdä loppukesästä road trip Norjan Lappiin

  Ihanaa kesän alkua sulle! <3

  • Minttu sanoo:

   Ihana bucket list sulla Hola!! Teltassa yöpyminen pääsi melkein munkin listalleni, mutta se taitaa jäädä käsiteknisistä syistä vasta ensi kesään.

   Käsivarsi alkaa olla osittain jo aivan käyttökelpoinen – ja se tosiaankin antaa mahdollisuuksia monenlaiseen. Niin ihanaa!
   Oma lempparini tarot-jaoksi on se kolmen kortin menneisyys-nykyisyys-tulevaisuus -jako, mistä olen puhunut jo aikaisemminkin. Silloin, kun haluan tehdä isomman tulkinnan, teen usein 3×3 eli body-mind-soul x menneisyys-nykyisyys-tulevaisuus. Joskus teen 3x kaikki ”tarvittavat” elämänalueet: työ, koti/perhe, ihmissuhteet, rakkaus, itsensä toteuttaminen, terveys, raha, etc… Juhannuksena raja tämän meidän maailman ja henkimaailman välillä on ohuimmillaan, joten silloin on tosiaan todella hyvä tehdä tulkintoja!

   Ja kyllä!! Mulla on 11-vuotias kisu, jonka nimi on Sunshine! Aikaisemmin, kun otin asukuvia kotona sisällä, se aina silloin tällöin vilahti assaroimassa kuvissa. Nykyään se on aina joskus mun IG:ssä @minnapaakkulainen jos haluat kurkistaa!

   Tosi ihanaa kesän alkua sullekin Hola!!

Kommentoi